ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/2/11

Το Σέντραλ Παρκ της Αθήνας


Ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης σχεδιάζει η κυβέρνηση για την περιοχή του Ελληνικού. Δέσμη προτάσεων από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ασεμπίγιο

Η περιοχή του Ελληνικού θα έχει αέρα από... Νέα Υόρκη αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ.

Ήδη τη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ισπανό αρχιτέκτονα, Χοσέ Ασεμπίγιο ο οποίος παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις για την ανάπλαση της περιοχής και τη διαμόρφωση περί των 5.300 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", η ανάπλαση της περιοχής θα πρέπει να συνδυάσει την ανοιχτή πρόσβαση των πολιτών αλλά και την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των επενδυτών που θα βοηθήσει  την ανάπτυξη της χώρας.
Στη συζήτηση τέθηκαν αρκετά ζητήματα όπως η δηµιουργία πολιτιστικών κέντρων,  οικονοµικών και συνεδριακών κέντρων, αλλά και η αξιοποίηση του πάρκου για εκπαιδευτική χρήση.
Μάλιστα  στο τραπέζι τέθηκε και η πρόταση για δηµιουργία ενός µεγάλου ακουάριουµ.
Μεταξύ άλλων, έγιναν προτάσεις και για τη δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, στη λογική  ενός µεγάλου "κυβερνείου".
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας  Χάρης Παµπούκης θα µεταβεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Κατάρ για συζητήσεις µε την εκεί κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες