ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/2/11

Ο οικολόγος που ήρθε για…business



Στη μέση ενός παιχνιδιού μεταξύ των 2 αγωγών αερίου Σάουθστρημ και Ναμπούκο, φαίνεται ότι βρίσκεται η χώρα μας. Ποιος είναι όμως ο Joschka Fischer, ο “οικολόγος πράσινος”;

   Ο οικολόγος που ήρθε για…business
Όλοι μας χθες καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος θα μιλούσε στο υπουργικό Συμβούλιο αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την πράσινη ανάπτυξη.

Είναι βέβαιο πως ο κ. Fischer, ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αλλά έχει ακόμη μία ιδιότητα, η οποία έχει να κάνει με τις τωρινές επαγγελματικές του ασχολίες.
Πoια είναι αυτή; Ο κ. Fischer είναι ο εμπορικός ατζέντης, που ασχολείται με την ανάπτυξη του αγωγού Nabucco. Πολύ θα αναρωτηθούν ποιος είναι ο συγκεκριμένος αγωγός; Πρόκειται για έναν αγωγό που επί της ουσίας είναι ανταγωνιστικός στον αγωγό Southstream, αποτελώντας το αμερικανικό όχημα αναχαίτισης της Ρωσικής οικονομικής ανάπτυξης. Είναι επίσης κατανοητό πως οι Αμερικανοί για να προωθήσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, επικαλούνται τον αγώνα εναντίον της «τρομοκρατίας», δηλαδή τον οικονομικό αποκλεισμό του Ιράν.


Έτσι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον πρωθυπουργό πριν την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο λογικό είναι να γεννά κάποια ερωτηματικά. Συζήτησαν για οικονομικές συμφωνίες; Και αν ναι γιατί να μην γίνει ευρέως γνωστή η σημερινή ιδιότητα του κ. Fischer.
Τι έγιναν οι πρωτοβουλίες Παπούλια-Καραμανλή, οι οποίες είχαν να κάνουν με τον Southstream; Αρκεί να θυμηθούμε πως εκείνη την περίοδο όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν επικροτήσει το άνοιγμα στη Ρωσία
Μήπως υπάρχουν εθνικά και οικονομικά ωφέλει πίσω από αυτή την ταύτιση με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, στον ανταγωνισμό μεταξύ των αγωγών αερίου Nabucco και South Stream;
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτηματικά που είναι φυσικό να γεννούνται σε όλους και που κάποιος θα πρέπει να απαντήσει.
Σας παραθέτουμε και τα δημοσιεύματα από τις ιστοσελίδες του Spiegel τη Γαλλική Euroactiv και την World Socialist Web Site οι οποίες αναφέρονται στην ιδιότητα του κ. Fischer από το 2009.










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες