ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/2/11

Το Τόκιο παρακολουθεί με προσοχή



Η Ιαπωνία παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη προσοχή την αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου μετά τη δήλωση της Μόσχας ότι θα αναπτύξει νέα όπλα στην περιοχή.
Το Τόκιο παρακολουθεί με προσοχή
Η διαμάχη για τα τέσσερα νησιά που η Ιαπωνία αποκαλεί Βόρεια Εδάφη και η Ρωσία Νότιες Κουρίλες, έχουν προκαλέσει σύννεφα στις σχέσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας.
Η πρώην ΕΣΣΔ κατέλαβε τα τέσσερα νησιά στ΄ανοικτά της βόρειας Ιαπωνίας στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η διαμάχη αυτή εμποδίζει την υπογραφή συμφωνίας ειρήνευσης ανάμεσα στις δυο χώρες.
"Η δραστηριότητα του ρωσικού στρατού κοντά στη χώρα μας αυξάνεται και εμείς θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε από κοντά και με προσοχή", δήλωσε ο Γιούκιο Εντανο σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο σύμφωνα με τον οποίο η Ιαπωνία θέλει να επιλύσει την εδαφική αυτή διαμάχη και να υπογράψει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία εφόσον αναγνωριστεί ότι τα νησιά αυτά αποτελούν ιαπωνικό έδαφος.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος εξόργισε την Ιαπωνία το Νοέμβριο καθώς είναι ο πρώτος ρώσος ηγέτης που επισκέφθηκε τα νησιά αυτά, δήλωσε χθες ότι η Ρωσία θα αναπτύξει σύγχρονα όπλα για να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.
Ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σεΐτζι Μαεχάρα θα επισκεφθεί από αύριο τη Ρωσία για συνομιλίες με το ρώσο ομόλογό του, επίκεντρο των οποίων αναμένεται να είναι το θέμα των νησιών αυτών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες