ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/2/11

Παραδοχή παραβιάσεων



Σε αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών από ελληνικά εντός του Αιγαίου, αναφέρεται το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην ιστοσελίδα του. Καταγγέλλει παρενόχληση, κατά τη διάρκεια "εκπαιδευτικών πτήσεων" στον ελληνικό εναέριο χώρο

Για αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών από  ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, κάνει λόγο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του!

Μάλιστα γίνεται λόγος για "εκπαιδευτικές πτήσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο" και ουσιαστικά αναγνωρίζεται η συνήθεια των Τούρκων να προχωρούν σε παραβιάσεις.
Τα τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά Μ-2000 και F-4 τρεις φορές δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της Λέσβου, υποστηρίζει το τουρκικό Επιτελείο.
Τα ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια της Τανάγρας, της Ανδραβίδας και της Σκύρου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το τουρκικό επιτελείο, ενώ οι πληροφορίες αυτές αναδημοσιεύονται ευρύτατα σ΄ όλο τον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις τα ελληνικά Μ-2000 που απογειώθηκαν από την Τανάγρα παρενόχλησαν τη Δευτέρα το πρωί (10.05’) τουρκικά F-4 και F-16 για 15 λεπτά , ενώ τα ελληνικά Μ-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο παρενόχλησαν τουρκικά F-16 για περίπου 40 δευτερόλεπτα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 15.09 τη Δευτέρα.
Χθες η τουρκική κορβέτα "Μποντρούμ", μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας μέχρι την Πάρο!
Η τουρκική κορβέτα ξεκίνησε από τη Σμύρνη, κινήθηκε αρχικά βόρεια της Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών, σε διεθνή ύδατα.
Στη συνέχεια κινήθηκε νοτιοδυτικά και στις επτάμιση το απόγευμα εισήλθε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων, ανάμεσα στην Τήνο και τη  Μύκονο. Αργότερα συνέχισε να κινείται εντός Κυκλάδων, βορειοδυτικά της Πάρου, με πλοίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες