ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/2/11

Άρχισαν τις επισκέψεις στα λογιστήρια των εταιρειών που δεν μπήκαν στην περαίωση

Μπορεί όταν ανακοινώθηκε, να μην περιβλήθηκε το μανδύα του υποχρεωτικού, ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται ότι μάλλον ήταν. Ο λόγος αφορά στην περαίωση παλιών εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, την οποία έσπευσαν τελικώς να αξιοποιήσουν αρκετοί αλλά όχι τόσοι όσοι υπολόγιζαν στο οικονομικό επιτελείο. Κι έτσι τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε ο κύκλος των ελέγχων σε εκείνους οι οποίοι απέφυγαν την εφαρμογή του μέτρου.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγχοι αυτοί είναι προς το παρόν δειγματοληπτικοί - κατά συνέπεια δεν είναι καθολικοί, αφού δεν υπάρχουν και τα μέσα για κάτι τέτοιο - και αρχικά επικεντρώνονται στις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες δεν έσπευσαν να
ενταχθούν στη ρύθμιση. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν την "περιέργεια" να ρίξουν μια ματιά στα λογιστήρια εκείνα τα οποία έκριναν ότι δεν έχουν καμιάς μορφής εκκρεμότητα με την εφορία την τελευταία δεκαετία και γι αυτό δεν προχώρησαν σε περαίωση.
Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων αναμένονται τώρα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται να βγάλουν λαβράκια. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν και σε επαγγελματίες οι οποίοι έκριναν ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος για να περαιώσουν οτιδήποτε με την εφορία, τα τελευταία χρόνια. Εννοείται ότι όπως και στην περίπτωση των επιχειρήσεων, έτσι και σε αυτή των ελευθέρων επαγγελματιών, ο έλεγχος θα είναι επιλεκτικός - δειγματοληπτικός, καθώς αν ήταν σαρωτικός τότε και τα συνεργεία ελέγχου θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσια. Κι ως γνωστόν, δεν είναι. Κατά συνέπεια, το θέμα είναι σε ποιον τελικά θα ...κληρώσει ο έλεγχος, για να γίνει και βεβαίως τι αποτελέσματα θα βγάλει. Οι πρώτες ενδείξεις αναμένονται σύντομα.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες