10/2/11

Σε απεργία τα περίπτερα


Σε απεργία προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Περιπτερούχων και Καπνοπολών Ελλάδος, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας στον καπνό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να βάλουν "λουκέτο" πολλά περίπτερα.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ).
Όπως τονίστηκε κατ επανάληψη στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας καπνού αλλά και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μεγάλο μέρος των περιπτέρων έχει ήδη βάλει "λουκέτο", ενώ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, ο αφανισμός των καπνοπωλείων βρίσκεται προ των πυλών, καθώς τα καπνικά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 70 με 80% του συνολικού τζίρου τους.
Ακόμα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας του κλάδου με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά σε σύντομο χρόνο με στόχο την ενημέρωσή του.
Παράλληλα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΠΚΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο συλλογικών αγωγών κατά των εμπλεκομένων στην παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, με αίτημα την παράλειψη στο μέλλον "της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης τους και των εναρμονισμένων πρακτικών τους" και την αποκατάσταση της ζημιάς των περιπτερούχων από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες