ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/3/11

«Οι συγχωνεύσεις καναλιών, το Alter και η κρίση στον Τύπο»



Η Ντέπυ Γκολεμά μιλά στο Νewstoday, για το υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό τοπίο και την κουβέντα που έχει «ανοίξει» για την συνεργασία μεταξύ ΑΝΤ1 και Alpha αλλά και για ζητήματα που αφορούν τον «μαγικό» κόσμο της τηλεόρασης.
«Οι συγχωνεύσεις καναλιών, το Alter και η κρίση στον Τύπο»
Η κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της χώρας και το οικονομικό «στέγνωμα» της αγοράς, διαφημιστικής και όχι μόνο, έχει όπως είναι φυσικό επηρεάσει και τον, «πλανήτη», τηλεόραση.

Έχοντας αυτά στην άκρη του μυαλού μας δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πως ίσως βρισκόμαστε μπροστά στην δημιουργία ενός καινούργιου τηλεοπτικού τοπίου, τα σενάρια για τη διαμόρφωση του οποίου, όχι μόνο δίνουν και παίρνουν, αλλά αναζωπυρώνονται από την «αναταραχή» που επικρατεί στον δημοσιογραφικό κόσμο, με κανάλια που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, δημοσιογράφους να μηνύουν δημοσιογράφους, εφημερίδες να βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, επιχειρηματίες να μηνύουν ηλεκτρονικές εφημερίδες, και τώρα τελευταία με συζητήσεις για «συγχωνεύσεις» - συνεργασίες μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες και κάποιες από αυτές έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ο ΑΝΤ1 και ο Alpha, φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο χωρίς όμως η μορφή της συνεργασίας να είναι ακόμη γνωστή.
Προκειμένου να έχει μια πιο σφαιρική άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην τηλεόραση, το Newstoday επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Ντέπυ Γκολεμά, μια δημοσιογράφο που γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον το τηλεοπτικό τοπίο.
Η κ. Γκολεμά μας μίλησε τόσο για τα σενάρια πιθανόν συνεργασιών, αλλά και για ήδη υπάρχουσες συνεργασίες μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Alter, και για το ρόλο τόσο της κυβέρνησης, όσο και της ΕΣΗΕΑ.
Ακούστε τι είπε στο Newstoday η κ. Γκολεμά:

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι διεργασίες στο τηλεοπτικό πεδίο αναζωπυρώθηκαν μετά από πληροφορίες που ανέφεραν πως η Κυβέρνηση, ενθαρρύνει μια τέτοια προοπτική συνεργασιών και συγχωνεύσεων των καναλιών.
Μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναμένεται να προωθηθεί το επόμενο διάστημα, ανάλογες πρωτοβουλίες θα θωρακίζονται και θεσμικά, ώστε να μην προκύπτουν θέματα ανταγωνισμού, σε σχέση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι προφανές ότι στην περίπτωση που η κυοφορούμενη συνεργασία ΑΝΤ1 και Alpha προχωρήσει, οι εξελίξεις στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας θα είναι ραγδαίες, καθώς αναμένεται να συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κανάλια σε συνέργειες.
 
/www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες