ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/3/11

Νέα απειλή για την Ελλάδα παρά την κατακραυγή


Ακόμα ένα χτύπημα για την ελληνική οικονομία, παρά την αμφισβήτηση του ρόλου των οίκων αξιολόγησης. Προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση από τον Fitch. Κάνει λόγο για αφερεγγυότητα και για νέες πιέσεις προς την Ελλάδα

Μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να δέχονται πυρά από παντού για τον ρόλο τους στην οικονομική κρίση, ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούνται.

Ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (δείτε εδώ) αναγνώρισε τις αρνητικές επιπτώσεις των ανακοινώσεών τους, την ώρα που ΕΕ και πολιτικοί ηγέτες υπογραμμίζουν ότι τα συμπεράσματά τους είναι αυθαίρετα και ύποπτα.
Μια μέρα μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor's, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποιεί με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας.
Ο Fitch χαρακτηρίζει απογοητευτικό το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, λόγω της αναβολής για τον Ιούνιο των αποφάσεων για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, κάτι που θα δημιουργήσει πιέσεις την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Ο οίκος θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου, δεν πρόκειται να βελτιώσουν σύντομα τις συνθήκες χρηματοδότησης υπερχρεωμένων κρατών, όπως η Ελλάδα.
Επίσης, τονίζει ότι παραμένει ζητούμενο η φερεγγυότητα των χωρών που κινδυνεύουν, κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω της ανάπτυξης και της οικονομικής εξυγίανσης.
Σύμφωνα με τον Fitch, όσο οι αγορές αμφισβητούν τη φερεγγυότητα τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν και η απόφαση για λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2013 εντείνει την ανησυχία για αναδιάρθρωση.
Πυρά Αλταφάζ κατά Standard and Poor's
"Μονόπλευρη και αδικαιολόγητη" χαρακτήρισε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες την αξιολόγηση της Standard and Poor's για την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή υποβάθμιση του οίκου αξιολόγησης για την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι η Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αξιολογούν ανά τρίμηνο την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας , με αντικειμενικότητα και διαφάνεια και σημείωσε την ξεκάθαρη διαπίστωση ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα προσαρμογής της οικονομίας της. Ως εκ τούτου, δήλωσε ο Α. Αλταφάζ, η Επιτροπή δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπάρχει διολίσθηση της ελληνικής οικονομίας.
"Δε συμμεριζόμαστε την αξιολόγηση της S&P" δήλωσε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες