ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/3/11

FRONTEX


Συλλαμβάνει χιλιάδες στα σύνορα
Την εξάπλωση της επιχείρησης συνοριοφύλαξης «Poseidon» προκειμένου να συμπεριλάβει και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αποφάσισε ο Frontex (στρατιωτικοαστυνομικός οργανισμός της ΕΕ για να κρατά εκτός ευρωένωσης τους ανεπιθύμητους για το μεγάλο κεφάλαιο πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού). Παράλληλα, δείχνει με νέα στοιχεία τα σκληρά αποτελέσματα του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα.

Δίνοντας ο Frontex στατιστικά για τις τέσσερις πρώτες βδομάδες της επιχείρησης (ξεκίνησε ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της «RABIT» στον Εβρο) αναφέρει ότι μειώνονται παραπέρα οι αφίξεις μέσω της χερσαίας συνοριογραμμής με την Τουρκία (επιχειρούν εκεί στελέχη του Frontex από 23 κράτη - μέλη της ΕΕ). Οτι από 1 Γενάρη έως 24 Μάρτη συνελήφθησαν 5.281 πρόσφυγες συγκριτικά με τις 8.054 «αφίξεις» στο διάστημα Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Το Μάρτη έγιναν 1.383 συλλήψεις, το Γενάρη 2.266, το Φλεβάρη 1.632. Οι περισσότεροι (24%) έρχονται από το Αφγανιστάν.
Ταυτόχρονα, «εν αναμονή πιθανών μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη» που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν, στον Frontex αποφάσισαν το θαλάσσιο σκέλος της «Poseidon» που καλύπτει το Αιγαίο να εξαπλωθεί ώστε να καλύψει και τα νότια της Κρήτης. Μάλιστα, επιχειρούν πλέον εδώ ένα σκάφος της ρουμανικής ακτοφυλακής και ένα αεροσκάφος από την Πορτογαλία.
/www1.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες