25/3/11

Γιούχαραν και τον ΓερουλάνοΑκόμη ένα κρούσμα αποδοκιμασίας, κατά πολιτικού προσώπου, σημειώθηκε αυτή τη φορά εκτός συνόρων, στην «καρδιά» των Βρυξελλών, με «θύμα» τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πάυλο Γερουλάνο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσούλα Παλιαδέλη, για την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα «2,500 χρόνια συν 1» από τη μεγαλοπρεπή μάχη.


Ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη οι ομιλίες των παρευρισκόμενων, μεταξύ αυτών η πρώην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, Μαρία Δαμανάκη, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, διαδηλωτές της ομάδας «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται» μπήκαν στην αίθουσα και μέλος της οποίας ζήτησε μετά τις ομιλίες να παρέμβει για τρία λεπτά. Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας.

Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανώ που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up).

Ο διαδηλωτής μιλώντας άπταιστα αγγλικά αναφέρθηκε κυρίως για την Κερατέα και για το θέμα της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή, το οποίο έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους. Αρνητική εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η παρέμβαση της πρώην υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή, η οποία ειρωνεύτηκε τον διαδηλωτή, ενώ σε έντονη γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον του λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ντρέπεσαι νέος άνθρωπος».


(Η λογομαχία της Κατερίνας Μπατζελή με τον διαδηλωτή)

Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν» και συνεχίστηκε κανονικά η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Nα σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το «γιαούρτωμα» του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος δέχτηκε το γιουχάισμα από φοιτητές στο Παρίσι και τις αποδοκιμασίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο, με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις διαμαρτυρίες Ελλήνων φοιτητών του πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου.

Δείτε τα video


Αναλυτικά η μετάφραση των όσων είπε ο διαδηλωτής στο παραπάνω video:

«2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.

Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.

Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.
Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ. » πηγή: solidarity-greece.blogspot.com
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες