ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/3/11

Ένας ήρωας για την Ελλάδα


Στην ανάγκη ενος νέου προσώπου που θα δώσει έμπνευση στους Έλληνες να αλλάξουν ξυπνώντας τους παλιές αξίες έχει ανάγκη η χώρας μας για να ξυπνήσει από τον λήθαργο τονίζει δημοσίευμα της Huffington Post. Η σχέση του Κυνόδοντα με την ελληνική κοινωνία και οι δύο λέξεις από μι που χαρακτηρίζουν τους γύρω τους οι Έλληνες

"Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι έναν νέο ήρωα", τιτλοφορεί μακροσκελή άρθρο της η Huffington Post.
Ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη χώρα μας και πολλοί θεωρούν πως η επίπονη αναδιάρθρωση είναι επιτακτική, λίγοι είναι εκείνοι που βλέπουν το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα αναφερόμενο μεταξύ άλλων και στον Έλληνα δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.
"Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το γεγονός πως δεν μπορεί να αποποιηθεί και να αποκολληθεί από την καταστροφική της συμπεριφορά και να δουλέψει επιτέλους σαν ομάδα", τονίζει. Για αυτό και συμπληρώνει "πως όσο αναγκαία είναι η ξένη βοήθεια τόσο ανεπαρκής είναι".
Αυτό που χρειάζεται πραγματικά η Ελλάδα είναι ένα νέο ήρωα, τονίζει, προσθέτοντας ότι για να ανακάμψει η χώρας μας και να επιτύχει την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει οι Έλληνες να κάνουν ριζικές αλλαγές, ατομικά ο κάθε ένας αλλάζοντας συμπεριφορά.
"Η δύναμη που χρειάζεται για την αλλαγή της συμπεριφοράς που θα είναι ριζική και θα κρατήσει προέρχεται από παρεμβάσεις που μιλούν στη καρδιά και όχι στο μυαλό", αναφέρει και υπογραμμίζει "πόσο μάλλον μεταξύ των Ελλήνων οι οποίοι έχουν πάθος και δράμα".
"Τίποτε άλλο δεν θα μιλήσει στη καρδιά τους από έναν ήρωα της δικής τους κουλτούρας ο οποίος θα τους επαναφέρει στη νηφαλιότητα, πείθοντάς τους ότι είναι ικανοί να αλλάξουν συμπεριφορά χτίζοντας έτσι ένα ασφαλές μέλλον".
Η πρόκληση της πολιτικής οικονομίας δεν βρίσκεται στην ελληνική ελίτ αλλά στη καρδιά χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι πρέπει να σταματήσουμε να αλλάξουν συμπεριφορά, να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή.
Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο νέος αυτός ήρωας θα πρέπει να αναμοχλεύσει τις ξεχασμένες αξίες των Ελλήνων αλλά και να καταλάβει πως η ελληνική ψυχή έγινε αυτό που είναι σήμερα.
Ο Κυνόδοντας και οι Έλληνες γονείς
"Δεν είναι λογικό εν μέσω κρίσης να σπαταλάει ο Έλληνας το τελευταίο του ευρώ στην ακριβή BMW που είχε όνειρο ζωής από όταν ήταν έφηβος για να κάνει απλά μόστρα", σχολιάζει δηκτικά.
Οι νέοι διασκεδάζουν περισσότερο αντι να μορφώνονται είτε από επιλογή είτε όχι γιατί έχουν περιορισμένες ευκαιρίες και δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, σημειώνει το δημοσίευμα ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει "συνεργούς" τους γονείς οι οποίοι γυρνάνε τη πλάτη σε αυτό που συμβαίνει για τις ευκαιρίες των παιδιών τους, τα οποία οδηγούνται σε χαμηλόμισθες εργασίες ή και εκτος συνόρων.
Μάλιστα αναφέρεται και στη ταινία του Γ. Λάνθιμου Κυνόδοντας λέγοντας πως δεν προκαλεί έκπληξη γιατί η υποψήφια για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας αφορά τη παραπλάνηση των γονέων οι οποίοι αχρηστεύουν διανοητικά και καταστρέφουν τα παιδιά τους.
Όπως τονίζει οι γονείς γίνονται "χορηγοί" με αυτόν τον τρόπο στην αργή αυτοκτονία της Ελλάδας.
Η διαφθορά και οι δύο λέξεις από Μ....
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην πολυσυζητημένη διαφθορά η οποία εκφράζεται με διάφορους τρόπους στην Ελλάδα όπως είναι το φακελάκι.
"Αυτή είναι η πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας με τη διαφθορά να διαβρώνει τα πάντα, την οικονομία, το εμπόριο, το ήθος και τις αξίες".
Μάλιστα οι Έλληνες σε κάθε συζήτησή τους αναφέρουν δύο χαρακτηρισμούς ανθρώπων τον μ…. και τον μάγκα.
"Ο μ… είναι ο χαμένος, το θύμα που σέβεται τους νόμους και πληρώνει τους φόρους ενώ δουλεύει αρκετές ώρες. Αντίθετα ο μάγκας θεωρείται ως ήρωας. Έχει βολευτεί σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, φοροδιαφεύγει και εκμεταλλεύεται τους συμπολίτες του. Κανείς δε πληρώνει και κανείς δεν τιμωρείται για αυτό είναι το μότο του".
Έτσι, το άρθρο καταλήγει πως ο νέος ήρωας της Ελλάδας πρέπει να υιοθετήσει νέες συμπεριφορές να κάνει τον κόσμο να καταλάβει ότι η αλλαγή είναι νίκη και όχι τιμωρία.
"Αυτός που θα κάνει να δείχνει πολύ cool κάτι που θεωρείται το ανάποδο, και αυτός σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάποιος κυβερνητικός, παπάς ή μπίσνεσμαν", καταλήγει.
Ένας ήρωας για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες