1/3/11

Tηγανίτες με μέλι και καρύδια


Υλικά:

½ κιλό αλεύρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
4 σταγόνες λάδι
3 σταγόνες λεμόνι

Μία πρέζα αλάτι
2-3 ποτήρια νερό
Μέλι
Σουσάμι
Καρύδια κοπανισμένα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε την ζύμη μας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σαν κουρκούτι.
Στην συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με αρκετό λάδι στην φωτιά και όταν κάψει το λάδι παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό μας, την ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι τηγανίτες μας.
Μόλις βγάλουμε τις τηγανίτες τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.

Καλή Επιτυχία
syntagitisimeras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες