ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/3/11

Νεκρός αστυνομικός από πυρά κακοποιών

Νεκρός είναι ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε τζιπ στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι ο κ. Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, πρόκειται για έναν 23χρονο αστυνομικό.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί, ένας από τους τραυματίες είναι σε βαριά κατάσταση, ένας έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο τέταρτος εισήχθη στο χειρουργείο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα για την ακριβή κατάστασή του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, οι τέσσερις
αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει στην περιοχή του Περιστερίου ένα τζιπ μάρκας Volvo το οποίο θεώρησαν ύποπτο και το ακολούθησαν ενημερώνοντας το Κέντρο.
Νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο της περιοχής σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκα Volvo.
Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στου Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Στη συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.
Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε στην περιοχή του Ρέντη, εγκαταλειμμένο, το αυτοκίνητο των δραστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
ΝΔ: Το τραγικό περιστατικο να αφυπνίσει την κυβέρνηση
Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, ο οποίος επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο του τραυματίες αστυνομικούς εξέφρασε αποτροπιασμό για την «άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας».
«Την ώρα αυτή, η σκέψη μας είναι κοντά στους άλλους τρεις νέους ανθρώπους, στους οποίους εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για άμεση αποκατάσταση της υγείας τους. Η σκέψη μας είναι και δίπλα στις οικογένειές τους, στις οποίες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δύσκολη δοκιμασία που περνάνε» πρόσθεσε και στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση: «Η σκέψη μας είναι, όμως, και στον τρόπο με τον οποίο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τον καταλογισμό ευθυνών, ίσως θα πρέπει το σημερινό τραγικό περιστατικό να αφυπνίσει την κυβέρνηση, η οποία με τη συνεχή απαξίωση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αποθρασύνει τα κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία, παίζει κορώνα-γράμματα τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών και θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών»
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες