1/4/11

Α. Λοβέρδος: Συγχωνεύσεις και απολύσεις διοικητών νοσοκομείων

Δέκα διοικητές δημόσιων νοσοκομείων έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους και 20 ακόμα απειλούνται...
 
Α. Λοβέρδος: Συγχωνεύσεις και απολύσεις διοικητών νοσοκομείων
με απόλυση επειδή δεν τήρησαν τους στόχους του προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει τον Απρίλιο σε μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων. Οι τιμές τους θα καθοριστούν στο 60% των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων από 80%- 90% που είναι σήμερα.

Στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με τα μέλη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων επισήμανε ότι το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε μείωση κατά 17% στις δαπάνες των νοσοκομείων για φάρμακα και αναλώσιμα υλικά και αύξηση κατά 6% στην κίνηση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι με το μηχανογραφικό σύστημα των νοσοκομείων και την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εξόδων των νοσοκομείων, θα υπάρξει εξοικονόμηση άλλων 100 εκατομμυρίων ευρώ το 2011.


Συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Σε πέντε διαφορετικούς άξονες θα κινηθεί το σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

Οι πέντε μορφές συγχωνεύσεων είναι οι εξής:

- Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή

- Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση
- Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου
- Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
- Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας
Ο διάλογος ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, οπότε θα γίνει γνωστή η πρώτη απόφαση. Οι συγχωνεύσεις αφορούν σε 40-45 νοσοκομεία, κυρίως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες