1/4/11

Μόνο για δανεισμό λέει το Βρετανικό Μουσείο


Συνεχίζουν να αρνούνται την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης οι Βρετανοί. Αυτή τη φορά η άρνηση τους εκφράστηκε από τον διευθυντή του μουσείου Νιλ ΜακΓγκέγκορ, ο οποίος υπενθύμισε πως έχει προσφερθεί να τα δανείσει στην Ελλάδα.
Μόνο για δανεισμό λέει το Βρετανικό Μουσείο
Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “The Australian” o Νιλ ΜακΓκρέγκορ, υποστήριξε ότι «το πιο κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία των γλυπτών είναι το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο είχε πάντα στόχο να ωθεί κάθε φιλομαθή άνθρωπο να ερευνά τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος είναι οργανωμένος σε κοινωνίες».

Στο άρθρο της εφημερίδας “The Australian” σημειώνει ότι ο ίδιος ο Μακ Γκρέγκορ, μιλώντας για το Βρετανικό Mουσείο δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί και στη μακροχρόνια διαμάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
«Η παρουσίαση εκθεμάτων από διαφορετικές κουλτούρες μαζί -το ένα δίπλα στο άλλο- δίνει την ελπίδα για την προώθηση της κατανόησης και της ανοχής διαφορετικών πολιτισμών», δήλωσε και αναφέρθηκε στον αθηναϊκό τρόπο διακυβέρνησης μιας κοινωνίας όπως υπήρχε στην αρχαιότητα ως «αναμφισβήτητα τον καλύτερο», πρόσθεσε όμως «ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπήρχαν και άλλοι τρόποι δημιουργίας μιας αρμονικής κοινωνίας, όπως στην Κίνα και την Περσία».
«Στην Αθήνα (τα μάρμαρα) μπορούν να θεωρηθούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και στο Λονδίνο κομμάτι της ιστορίας του κόσμου», δήλωσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, ενώ ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ελληνική ιστορία είναι μια ανάμεσα σε πολλές άλλες, οι οποίες δεν είναι καν ευρωπαϊκές. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νομίζω να θεωρήσουμε ότι η Μεσόγειος είναι το κέντρο του κόσμου, το οποίο δεν είναι».
/www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες