ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/4/11

ΕΛΠΕ: Υπερβολικά υψηλές οι αμοιβές των εργαζομένων

Υπερβολικά υψηλές χαρακτηρίζει τις αμοιβές των εργαζομένων της η Ελληνικά Πετρέλαια  Σχετικά άρθρα ΑΕ, σε σημερινή ανακοίνωσή της στο Reuters, και εγείρει θέμα σύνδεσης των μισθών με την παραγωγικότητα.
Το μέσο ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο στα ΕΛΠΕ ανέρχεται σήμερα στις 85.000 ευρώ, ενώ η παραγωγικότητά τους υστερεί σε σχέση με αυτή των εταιρειών διύλισης της Δυτικής Ευρώπης, τονίζει η εταιρεία μόλις δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζομένων της.
«Οι εργαζόμενοί μας παίρνουν μισθούς πάνω από αυτούς των Γερμανών και Ολλανδών συναδέλφων τους, αλλά εργάζονται 15% λιγότερες ημέρες το χρόνο, και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος στην ανακοίνωση.
Χθες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας προκήρυξαν 10ήμερη απεργία από τις 3 Απριλίου, μετά την εμπλοκή στο θέμα της συλλογικής σύμβασης, επικαλούμενοι παράλληλα έλλειψη προσωπικού «σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποστήριξης και τις μονάδες παραγωγής».
Από την πλευρά της, η εταιρεία χαρακτηρίζει προσχηματικό το επιχείρημα των εργαζομένων ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στις νέες μονάδες διύλισης στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης προσωπικού.
«Οι νέες μονάδες στη Θεσσαλονίκη θα στελεχωθούν κατάλληλα... δυστυχώς οι επικεφαλής των σωματείων μας συνηθίζουν να εγείρουν ζητήματα ασφαλείας κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων για την ετήσια συλλογική σύμβαση εργασίας», τονίζουν τα ΕΛΠΕ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες