ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/12/10

Ετοιμο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ

Eνα βήμα προ των αποφάσεων που αφορούν την πυραμίδα της Αγροτικής Τράπεζας βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει να ενημερώσει σχετικά το υπουργικό συμβούλιο και τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Χθες, εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών πέρασε από την κρησάρα του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ το απόγευμα συνέχισε στο γραφείο του την ενημέρωση κατά ομάδες των «πράσινων» βουλευτών.



 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι η τρόικα πρότεινε να μπει λουκέτο στην Αγροτική Τράπεζα, περιέγραψε το σχέδιο που οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ένα δισ. ευρώ, ενώ μίλησε για την ανάγκη απεμπλοκής της τράπεζας από όλες τις συμμετοχές της στις συνεταιριστικές οργανώσεις και για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το τραπεζικό κομμάτι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ προβλέπει επίσης τη
συγχώνευση καταστημάτων κυρίως στην επαρχία, τη σταδιακή μείωση του προσωπικού (όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται) και τη μη πρόσληψη εργαζομένων που πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ το 2008, καθώς και τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Μήνυμα στην ΑΤΕ, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Αργύρη, έστειλε χθες ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης. «Πολλές από τις συμμετοχές της δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό της - δεν υπάρχει λόγος μη χρηματοοικονομικές δραστηριότητες να βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της», υποστήριξε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας ότι η ΑΤΕ πρέπει να προχωρήσει και σε μία αναδιάρθρωση των συμμετοχών της.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες