ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/12/10

Στην Ελλάδα ο Μεντβέντεφ

Σε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων προσβλέπει η Αθήνα με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, εντός του 2011, του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε μετά από τη χθεσινή συνάντηση του Ρώσου ηγέτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ, στο Καζακστάν, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράστηκε με θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, επισημάνθηκε η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα καθώς και στις διμερείς σχέσεις.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας, ενώ θετική ήταν, και από τις δύο πλευρές, η αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισσαβόνα.
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ ο Γ. Παπανδρέου είχε συνομιλία και με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, η οποία του ανέφερε ότι παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του είπε χαρακτηριστικά ότι «πάτε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλά».
Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, με τον οποίο συζήτησε την πορεία της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως και το ζήτημα του Μηχανισμού Στήριξης, τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, καθώς και τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών Κέβιν Ραντ. Στη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΑΣΕ ο Γ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ύστερα από 11 χρόνια, η Σύνοδος αποτελεί ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη δέσμευση στο ζήτημα της περιφερειακής ασφάλειας, ενώ χαιρέτισε την πρόταση του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ για προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου, τόνισε ότι «η αλλαγή στον ΟΑΣΕ πρέπει να ξεκινήσει με "αληθινές πολιτικές πρωτοβουλίες" που θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών του και θα δημιουργήσουν μια "κοινότητα ασφαλείας σε όλη την ευρωατλαντική και ευρασιατική περιοχή"».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες