ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/12/10

Ζητείται φάρμακο



Αποφασισμένοι να αντισταθούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας. Αγκάθι και οι καθυστερήσεις πληρωμών από τα ταμεία. Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο. Τα σημεία τριβής
Σκληραίνει η κόντρα για τα κλειστά επαγγέλματα, με τους φαρμακοποιούς να ετοιμάζονται να ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων.
Σήμερα το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο ήδη χθες είχαμε συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς, η οποία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Σημεία διαφωνίας υπήρξαν η αλλαγή του ωραρίου, η αλλαγή στον τρόπο χορήγησης αδειών, αλλά και το ποσοστό του κέρδους.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έκανε πίσω σε καμία από τις θέσεις του, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα δούμε φαρμακεία μέσα σε σούπερ μάρκετ.
Οι φαρμακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από τα όσα άκουσαν και προσανατολίζονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Πέρα από το ζήτημα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους, διαμαρτύρονται και για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των συνταγών από τα ταμεία.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Η πρόταση που θα συζητηθεί είναι η πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων τα διημερεύοντα φαρμακεία δεν θα χορηγούν φάρμακα προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες