ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/12/10

Χριστουγεννιάτικο «έμφραγμα» από σκουπίδια και μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες

Εφιαλτική είναι η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, με τόνους σκουπιδιών να συσσωρεύονται στις γειτονιές και τους πολίτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται και σήμερα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και ο Προαστιακός σταμάτησαν να λειτουργούν από τις 11 το πρωί και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα τραμ από τις 12 το μεσημέρι. Οι στάσεις εργασίας λήγουν στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι τροποποιούν το πρόγραμμα των
στάσεων εργασίας που είχαν κηρύξει, σε ένδειξη «καλής θέλησης» μετά την έκκληση που τους είχε απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

- Αύριο, Τετάρτη, όλα τα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
- Την Πέμπτη το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.
- Την Παρασκευή τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Και «εκτός υπηρεσίας»Εν τω μεταξύ, αγανάκτηση στο επιβατικό κοινό προκάλεσαν χθες τα δεκάδες «εκτός υπηρεσίας» λεωφορεία που περνούσαν από τις στάσεις χωρίς να σταματούν. Σύμφωνα με αρκετούς επιβάτες που συνωστίζονταν για ώρες, τα οχήματα περνούσαν άδεια από μπροστά τους, μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ.

«Ασφυξία από τα σκουπίδια»
Την ίδια ώρα, «ασφυξία» στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα προκαλούν οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους δρόμους.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήµου Αθηναίων υπολειτουργεί εξαιτίας της µη καταβολής δεδουλευµένων στους εργαζόµενους από την απερχόμενη δηµοτική αρχή, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «πνίγουν» τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η τρίωρη στάση εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παιχνίδια του απερχόμενου δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος -όπως αναφέρουν- παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του, καθυστερεί την καταβολή των υπερωριών προηγούμενων μηνών που ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η απεργία των υπαλλήλων του δήµου Αθηναίων κρίθηκε την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική, εξακολουθούν στην πράξη να απέχουν µμερικώς από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσµα στους δρόµους της πρωτεύουσας να συσσωρεύονται περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών.

Aιχμές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη για λάθος προγραμματισμό, άφησε μέσω του ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους Δήμους, Θέμης Μπαλασόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία ενός δημάρχου που έχει χάσει τις εκλογές».

Ο κ. Μπαλασόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συμβασιούχους, καθώς άλλοι απολύονται ή πρόκειται να απολυθούν. «Οι μόνιμοι δε φτάνουν γιατί έχουν γίνει και εσωτερικές μετακινήσεις και επίσης δεν υπάρχει καταβολή δεδουλευμένων σε μεγάλη κατηγορία εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Γ. Δημόπουλος δεσμεύτηκε -μιλώντας στο MEGA- ότι εντός δύο ημερών θα έχει καθαρίσει η πρωτεύουσα από τα σκουπίδια, εάν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα με τη χωματερή. Τόνισε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες