ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/12/10

«Ασφυξία» στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

Γιορτές με απορρίμματα


Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας
Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα
Χριστούγεννα µε τόνους σκουπιδιών στους δρόµους θα κάνουν για άλλη µία φορά οι Αθηναίοι, καθώς η υπηρεσία καθαριότητας του δήµου υπολειτουργεί εξαιτίας της µη καταβολής δεδουλευµένων στους εργαζόµενους από τη δηµοτική αρχή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρά σήμερα, Τρίτη, σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παιχνίδια του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος-όπως αναφέρουν-παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του, καθυστερεί στην καταβολή των υπερωριών προηγούμενων μηνών που ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι, παρότι η απεργία των υπαλλήλων του ∆ήµου Αθηναίων κρίθηκε την περασµένη εβδοµάδα παράνοµη και καταχρηστική, εξακολουθούν στην πράξη να απέχουν µερικώς από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσµα στους δρόµους της πρωτεύουσας να συσσωρεύονται περισσότεροι από 5.000 τόνοι σκουπιδιών.

Aιχμές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη για λάθος προγραμματισμό, άφησε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους Δήμους, Θέμης Μπαλασόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία ενός δημάρχου που έχει χάσει τις εκλογές».
Ο κ.Μπαλασόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συμβασιούχους, καθώς άλλοι απολύονται ή πρόκειται να απολυθούν. «Οι μόνιμοι δε φτάνουν γιατί έχουν γίνει και εσωτερικές μετακινήσεις και επίσης δεν υπάρχει καταβολή δεδουλευμένων σε μεγάλη κατηγορία εργαζομένων».
Από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, Γ.Δημόπουλος δεσμεύτηκε ότι εντός δύο ημερών θα έχει καθαριστεί η πρωτεύουσα από τα σκουπίδια, εάν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα με τη χωματερή. Τόνισε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά.

Πυρά κατά του κ.Κακλαµάνη εξαπέλυσαν τη Δευτέρα τόσο ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός όσο και ο νέος δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης. «Ο µηχανισµός καθαριότητας του ∆ήµου Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Ο τρόπος που οργανώθηκε και διοικήθηκε µέχρι σήµερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσµατικός», τόνισε ο κ.Καµίνης. Εξέφρασε, μάλιστα, την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δηµιουργηθεί στην πόλη και προανήγγειλε πρωτοβουλίες αµέσως µετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ντρέποµαι για το αίσχος των σκουπιδιών», υπογράµµισε από την πλευρά του ο κ.Σγουρός κατά την οµιλία του στην εκδήλωση ανάληψης καθηκόντων ως προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Αναφερόµενος στο συνολικό πρόβληµα διαχείρισης των απορριµµάτων στην Αττική, ο κ.Σγουρός υποστήριξε πως έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια και τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασµού, δηλαδή την ολοκλήρωση κατασκευής των έργων που προβλέπονται σε Φυλή, Κερατέα και Γραµµατικό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες