21/12/10

Απεργίες με μικρή υποχώρησηΤαλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό, καθώς και σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χαλαρώνει ο απεργιακός κλοιός από την Πέμπτη. Δείτε αναλυτικά τις κινητοποιήσεις της εβδομάδας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αντιδρούν στις αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σήμερα, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων περιλαμβάνει στάση εργασίας, 12 με 4 μμ για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ και 11 πμ με 4 μμ για τον ηλεκτρικό και το μετρό.
Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό σιδηρόδρομο αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία τους. Αντί της κινητοποίησης αυτής θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, όλα τα μέσα θα ακινητοποιηθούν, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Διαφοροποιούν μερικώς τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο και το επιβατικό κοινό.
Έτσι, την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12 με 4 στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη 11 με 4 στο μετρό και τον Ηλεκτρικό.
Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες