4/12/10

ΕΛ.ΒΟ: Διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), όπως και των άλλων αμυντικών βιομηχανιών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, υπό αυστηρές, όμως, προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση και τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό των αμυντικών βιομηχανιών, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη, σχετικά με την ΕΛΒΟ.
Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης και η νέα διοίκηση της ΕΛΒΟ έχουν φέρει μείωση κατά 24% του λειτουργικού της κόστους, ενώ ακόμη το βασικό πρόβλημα της Βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι η ρευστότητα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάνει μια «τεράστια προσπάθεια προς την πλευρά του τραπεζικού τομέα, προς την πλευρά της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και προς την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, έτσι ώστε η υπογεγραμμένη εγγύηση του Υπουργού Οικονομικών για ένα ποσό 30 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων 15 εκατ. ευρώ θα έχουν τη μορφή δανείου και τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα έχουν τη μορφή εγγυητικών επιστολών - να δοθεί στην ΕΛΒΟ, έτσι ώστε να υποστηρίξει επιχειρησιακά το σχέδιό της, το οποίο μάς έχει καταθέσει και έχει καταθέσει και στο Υπουργείο Οικονομικών».
Ο κ. Μπεγλίτης, επίσης, αναγνώρισε πως η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών και τη μείωση των αμυντικών εξοπλισμών θα έχει αντικειμενικά επιπτώσεις στις αμυντικές βιομηχανίες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μοιρολατρικά η Κυβέρνησή μας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιμένουν το χρόνο της απαξίωσης των αμυντικών βιομηχανιών και της αμυντικής παραγωγικής βάσης της χώρας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ερωτηθείς από τον κ. Τζέκη για τα πολιτικά οχήματα που μπορεί να παράξει η ΕΛΒΟ, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι πρέπει να γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί, για να τηρείται το Δίκαιο του Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες