ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/12/10

Μαύρες επιχειρήσεις

Αποκαλύψεις για ανάμιξη Ρώσων πρακτόρων σε απαγωγές και βασανισμούς στην περιοχή του Καυκάσου, προχώρησε πρώην πράκτορας της Ρωσίας και συγγραφέας, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας από τα Wikileaks.

 
 
Ένας πρώην πράκτορας της Ρωσίας έρχεται να εκθέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι δεν επιδίδονταν σε βασανιστήρια ή απαγωγές, λέγοντας ότι τέτοιες μέθοδοι είναι πολύ διαδεδομένες.
Σε συνέντευξή του στο CNN νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ο Πούτιν, ο οποίος ήταν πρώην κατάσκοπος της KGB, ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι ήταν πολύ πιο ηθικοί από τους Αμερικανούς ομολόγους τους και δεν ήταν γνωστοί για τη δημιουργία μυστικών φυλακών ή βασανιστηρίων.
"Όλοι γνωρίζουν τις μεθόδους που ακολουθούσαν τότε οι ειδικές δυνάμεις FSB στη περιοχή του Καυκάσου και είναι γνωστό ότι άνθρωποι απήχθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν με τη συμμετοχή πρακτόρων" αναφέρει ο ιστορικός Μπόρις Βολοντάρσκι και βετεράνος της GRU δείχνοντας ότι τα σχόλια του Πούτιν ήταν κάτι παραπάνω από ατυχή.

Ο Βολοντάρσκι, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για τις μυστικές ομάδες δολοφονίας του Κρεμλίνου, αμφισβήτησε επίσης και έναν άλλο ισχυρισμό του Πούτιν ότι οι 10 Ρώσοι κατάσκοποι που  απελάθηκαν από την Αμερική αυτό το καλοκαίρι δεν έβλαψαν  τα αμερικανικά συμφέροντα.
Ανέφερε δε ότι οι πράκτορες, συμπεριλαμβανομένου και της γοητευτικής Αννα Τσάπμαν, θα είχαν μια σωρεία πραγμάτων να φέρουν εις πέρας όπως είναι και η στρατολόγηση νέων πρακτόρων. Ωστόσο, το κύριο έργο τους θα ήταν να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες περνώντας πληροφορίες μεταξύ αυτών και διπλωματών στη Ρωσική πρεσβεία.
Ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη στο CNN, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα πολυάριθμα έγγραφα του Wikileaks που απεικόνιζαν τη Ρωσία ως ένα εικονικό κράτος μαφίας.
Μεταξύ άλλων ο Πούτιν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έχει βγάλει μια περιουσία από διαφθορά στο Κρεμλίνο ή ότι πιθανώς γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας του Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο του 2006.
"Αυτοί είναι απλοί και ανούσιοι υπαινιγμοί" τόνισε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι "έαν πίσω από τα έγγραφα κρύβονται πραγματικά διπλωμάτες, είναι απογοητευτικό και λυπηρό ότι μη επαγγελματίες εργάζονται στη χώρα μας".
"Ας ελπίσουμε ότι τελικά ο επαγγελματισμός τους θα φανεί  και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις φήμες", τόνισε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες