ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : 29/01/2011

«Τέλος» ο Φρέιτας

«Τέλος» ο Φρέιτας 
Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Κάρλος Φρέιτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 ο Πορτογάλος υπέβαλε στη διοίκηση την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, η οποία και έγινε δεκτή.


Η επίσημη ανακοίνωση για το «διαζύγιο» μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Κάρλος Φρέιτας αναμένεται μέχρι το βράδυ και πιθανότατα μετά από το σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Ο λόγος που ώθησε τον Φρέιτας στην παραίτηση είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που ασκούσαν έντονη κριτική για τη δουλειά του στην ομάδα. Τα περισσότερα από αυτά, ουσιαστικά, έκαναν λόγο για μηδενική προσφορά του Πορτογάλου.

«Γούστα», μπερδέματα και… συνωνυμίες!

«Γούστα», μπερδέματα και… συνωνυμίες! 
Ό,τι τραβάει η (ποδοσφαιρική) ψυχάρα μας έρχεται να «κεράσει» η 20η αγωνιστική της Superleague!

Την ώρα, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί να μην του… σταθεί στο λαιμό το ορεκτικό (Εργοτέλης), η ΑΕΚ θα προσπαθεί να σταθεί στο ύψος της (στην Ξάνθη), μετά την κατραπακιά από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αφού εκείνος φιλοξενήσει, δε, τον… συνονόματο (και ζόρικο) πρωτοπόρο, η συμπρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τον λόγο (Άρης-ΠΑΟΚ) που την παραλύει το Σαβ/κο!

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη όλων των αγώνων από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr.



Σάββατο, 29/1

Ηρακλής-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 2)

Ου μπλέξεις! Μια η εντολή, αλλά ένας (ή κανένας, σε περίπτωση ισοπαλίας) δεν θα την ακολουθήσει στο Καυταντζόγλειο! Οριακά πάνω από τα μπλεξίματα, Ηρακλής και Κέρκυρα θα προσπαθήσουν το Σάββατο να τα πασάρουν ο ένας στον άλλο. Παιχνίδι απαραίτητο, ειδικά για τον «Γηραιό», που προέρχεται από δύο σερί ήττες και ψάχνει ανάσα -σαν κι αυτή που πήραν οι Κερκυραίοι την περασμένη βδομάδα με τη Λάρισα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Μαγιάννης (Άρτας)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο


SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ (19:30, NET)

Φτου κι απ’ την αρχή! Μετά την απρόσμενη «καταιγίδα» από τον Ολυμπιακό Βόλου (που έπνιξε τον ενθουσιασμό των τελευταίων καλών αποτελεσμάτων), η ΑΕΚ… βουτάει με διπλό στόχο στα Πηγάδια: Την επιστροφή στις νίκες και την επιστροφή σε καλή ψυχολογία, ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα θα τον πετύχει, πάντως, αν η Ξάνθη παρουσιαστεί όπως… δύο ήττες πριν (όταν μετρούσε μια τέτοια σε εννέα ματς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια


Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (19:30, NovaSports 2)

Και τώρα… τρέχουμε! Μετά τη γκέλα με τον Πανιώνιο (που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να απομακρυνθεί), ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί νέες απώλειες. Με αντίπαλο επικίνδυνο (η ήττα στην Τρίπολη είναι η μοναδική στα οκτώ τελευταία ματς) και τα περιθώρια πιο στενά από ποτέ, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να… αγχώσουν τον «αιώνιο» ενόψει της εξόδου στον Βόλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ


Κυριακή, 30/1

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (15:00, NovaSports 3)

«Εκεί που είσαι ήμουνα. Εκεί που είμαι θα ‘ρθεις»; Την ώρα που οι δύο συνεχόμενες νίκες του Ατρόμητου τον απομάκρυναν από την επικίνδυνη ζώνη -τρεις σερί ήττες έριχναν τον Αστέρα σ’ αυτή! Κάπως έτσι, το «τρίποντο» στο Περιστέρι αποκτά διαφορετική… χρησιμότητα: Στον μεν για να ισχυριστεί ότι κοιτά ψηλότερα, στον δε για να ισχυριστεί πως μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά του!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπιτσίδης (Θράκης), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου


Πανιώνιος-Καβάλα (15:00, NovaSports 2)

Ο Κωστάκης και ο… Μάκης! Ο Μήτρογλου έδωσε τέσσερις πόντους στον Πανιώνιο (με Άρη, Παναθηναϊκό) -η εκπληκτική ομάδα του Ψωμιάδη έδωσε δικαιώματα για (ευρωπαϊκά) όνειρα στην Καβάλα και οι δύο μαζί δίνουν υποσχέσεις για ματσάρα στη Νέα Σμύρνη! Με τη φόρμα που βρίσκονται αμφότεροι, δεν δίνεις και… όρκο ότι μπορείς να προβλέψεις το νικητή!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


Λάρισα-Πανσερραϊκός (17:15, NovaSports 2)

«Do or die»! Στο «ξεκαθάρισμα» της αγωνιστικής, Λάρισα και Πανσερραϊκός καλούνται να πατήσουν ο ένας στο πτώμα του άλλου -αν θέλουν να αναπνέουν ακόμα! Με οδηγό τον προηγούμενο «τελικό» στο «AEL FC ARENA» (απέναντι στον Ηρακλή) -και όχι εκείνον της περασμένης βδομάδας στην Κέρκυρα- οι «βυσσινί» θέλουν να… κλέψουν βαθμολογικό οξυγόνο από τους (επίσης στριμωγμένους) Σερραίους!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελευθερίου (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»


Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός (17:15, NovaSports 3)

Κοινό το όνομα, κοινή κι η… χάρη! Με εκείνον του Πειραιά να βαδίζει ολοταχώς προς τον τίτλο και εκείνον του Βόλου να βαδίζει ολοταχώς προς το… να μας τρελάνει, οι δύο Ολυμπιακοί συναντώνται την Κυριακή. Έχοντας υπόψη το «κάζο» της ΑΕΚ και θέλοντας να προστατέψει τη διαφορά που αύξησε την περασμένη βδομάδα (και που ενδεχομένως να έχει μειώσει το Σάββατο ο Παναθηναϊκός), η ομάδα του Βαλβέρδε θέλει να φύγει… χωρίς απρόοπτα από το Πανθεσσαλικό!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό Στάδιο


Άρης-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 1)

Κάτι παραπάνω από… (Σαλο)νίκη! Στο παιχνίδι που σταματά να συζητείται στην πόλη μόνο όταν έρθει το επόμενο, το τρίποντο είναι το λιγότερο! Με τον Άρη να ψάχνει (το καλύτερο) γιατρικό στον… πόνο Κούπερ και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει εκδίκηση για τον πρώτο γύρο (αλλά και την κρίσιμη ήττα στο περσινό αντίστοιχο ματς), το ντέρμπι του «Βικελίδης» μετατρέπει σε δευτερεύον οτιδήποτε άλλο στη συμπρωτεύουσα!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο, 5/2

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (17:15)
Πανσερραϊκός-Ηρακλής (17:15)
ΑΕΚ-Άρης (19:30)

Κυριακή, 6/2

Εργοτέλης-Πανιώνιος (15:00)
Καβάλα-Κέρκυρα (15:00)
Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (17:15)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:30)

Επιθετικά διλήμματα

Επιθετικά διλήμματα 
Αναποφάσιστος για τον ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει ως «αιχμή» της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μικρότερο το δίλημμα για την δεξιά θέση με τον Ζαϊρί να παρουσιάζεται ως φαβορί. «Κίτρινος» πυρετός στους Πειραιώτες. Προτεραιότητα ο Μιραλάς.

Η περίοδος «ξηρασίας» που περνάει ο Κέβιν Μιραλάς έχει προβληματίσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όσον αφορά την γραμμή κρούσης που θα παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ισπανός, αν δεν αλλάξει τα πλάνα του σε σχέση με τον αγώνα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, θα διατηρήσει τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή, περνώντας τον Κέβιν Μιραλάς στα δεξιά, ενώ ίσως αφήσει κι έναν από τους δύο εκτός ενδεκάδας. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε το πιθανότερο σενάριο είναι υπέρ του Βέλγου, ο οποίος ταιριάζει περισσότερο στη φυσιογνωμία του ματς, αφού ο Βόλος δεν παίζει «ταμπουρωμένα» και θα υπάρξουν κενοί χώροι για αντεπιθέσεις, τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητά του.

Από την άλλη πλευρά, η καλή κατάσταση του Ζαουάντ Ζαϊρί του δίνει το προβάδισμα για τη θέση στα δεξιά (αν δεν προτιμηθεί ο Μιραλάς), έναντι του Γιάννη Φετφατζίδη. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν «καπαρωμένες», με τον Πάρντο στην εστία, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μπράβο μπροστά του, Ιμπαγάσα, Μοντέστο κεντρικά χαφ και τους Ριέρα αριστερά και Φουστέρ στον άξονα.

Το απόλυτο ρεκόρ

Στο ματς του Βόλου ο Ολυμπιακός κυνηγάει ένα από τα πολλά ρεκόρ που μπορεί να σπάσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό του απόλυτου στα παιχνίδια της επαρχίας. Ένα ρεκόρ το οποίο κρατάει από την περίοδο 1973-74, όταν ο Ολυμπιακός είχε κάνει το «έξι στα έξι» με μηδέν παθητικό. Με Ολυμπιακό Βόλου (2-0), Λάρισα (3-0), Καβάλα (2-0), Πανσερραϊκό (2-0), Παναχαϊκή (3-0) και ΑΠΟΕΛ (1-0). Ήδη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει νικήσει τον Πανσερραϊκό (1-0), την Ξάνθη (3-0), τον Εργοτέλη (2-0), την Καβάλα (1-0), τη Λάρισα (1-0), την Κέρκυρα (2-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (1-0).

«Κίτρινος» πυρετός

Την προσοχή των παικτών στο θέμα των κίτρινων καρτών έστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετούς παίκτες στο όριο και επειδή έρχονται δύσκολα ματς και πολλά ντέρμπι, ο Ισπανός προπονητής δεν θέλει να έχει απώλειες στους ερχόμενους αγώνες. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ο πιο επικίνδυνος με 6 κίτρινες και στην επόμενη θα πρέπει να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών. Στο όριο για μία αγωνιστική βρίσκονται οι Μιραλάς, Ριέρα και Μπράβο.

Μιραλάς πρώτα απ’όλα

Οι μεταγραφές για τον Ιανουάριο τέλειωσαν, αυτές του καλοκαιριού μπορούν να περιμένουν, το θέμα με τον Μιραλάς όμως όχι. Πρώτη προτεραιότητα των διοικούντων τον Ολυμπιακό είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η υπόθεση με τον Βέλγο επιθετικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που έχουν με την Σεντ Ετιέν, αλλά προσπαθούν να βελτιώσουν τους όρους του συμβολαίου του παίκτη. Βάσει των ήδη συμφωνηθέντων, οι απολαβές του παίκτη είναι 1.1 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, με ρήτρα αποδέσμευσης 4.2 εκατ. ευρώ. Η ομάδα θέλει να σβηστεί αυτή η ρήτρα, αυξάνοντας μάλιστα κατά τι το συμβόλαιο με τον παίκτη, κάτι που ο ίδιος προς το παρόν δεν επιθυμεί. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με τον ερχομό του Κριστόφ Ενροτό (μάνατζερ του Βέλγου φορ).
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες