29/1/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :Τσατσόπιτα (μία συνταγή από την Μικρά Ασία)


Υλικά:

½ κιλό φύλλο χωριάτικο
15 κρεμμύδια ξερά
1 κούπα ελαιόλαδο
3 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό φέτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα 2/3 της κούπας με το ελαιόλαδο. Αφού κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, τα πράσα κομμένα σε κομμάτια και αλάτι και πιπέρι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τρία φύλλα. Τα λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση των κρεμμυδιών και πράσων. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Από πάνω βάζουμε 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση μαζί με φέτα και τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε την πίτα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω στην πίτα και έπειτα την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Καλή σας όρεξη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες