ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ


Ταλαιπωρία διαρκείας περιμένει το επιβατικό κοινό για μια ακόμη εβδομάδα. Χειρόφρενο για 24 ώρες τραβούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό. Τετράωρη στάση εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ
  | 
Ιδιαίτερα καυτή αναμένεται η επόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Απόφαση για 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, πήραν το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό.
Επίσης, χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, για να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εισήγηση για την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας.
Αιφνιδιασμό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Το απόγευμα της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών.
Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκε ο όρος για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και πλέον γίνεται λόγος για αντικατάστασή τους, στο πλαίσιο των νέων οργανισμών.
Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στην κατηγορία αποσπασμένων εργαζομένων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, εκτός του ομίλου ΟΑΣΑ.
Από τις μετατάξεις εξαιρούνται όσοι εργαζόμενοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο θα ασκήσουν εντός του 2011.
Το νομοσχέδιο αναμένεται αν συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο του υπουργείου και δηλώνουν ότι καταπατήθηκαν οι κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει ως αρχή.
Δηλαδή για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, το υπουργείο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεσμεύεται για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, όμως για τα άλλα δύο, είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή του.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες