ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για νέους

Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για νέους  Δράσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση των νέων και την καταπολέμηση της φτώχειας των παιδιών προβλέπει το «Σύμφωνο» συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις επιχειρήσεις - μέλη του Δικτύου για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που υπέγραψαν χθες η υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος του Δικτύου Ν. Αναλυτής.

«Οι δημόσιοι πόροι είναι περιορισμένοι και επομένως η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι σημαντική να συνδράμει και περιμένουμε να συνδράμει» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την υπογραφή του Συμφώνου που έγινε παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γιάννου
Λιβανού. «Ούτε ο δημόσιος τομέας ούτε οι επιχειρήσεις ή η κοινωνία των πολιτών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους τις τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας», απάντησε ο Ν. Αναλυτής.
Στις δράσεις που κατά προτεραιότητα θα αναπτυχθούν για τους νέους περιλαμβάνονται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (μέσω ΟΑΕΔ θα μπορούν π.χ. να επιλέξουν ανέργους για την πρακτική άσκησή τους), η προώθηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και η κατάρτιση χαμηλής ειδίκευσης νέων, η συμβουλευτική για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας κ.ά. Για την καταπολέμηση της φτώχειας προβλέπονται η ενίσχυση υπηρεσιών φροντίδας παιδιών, η κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης κ.ά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες