ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

Στα 99,7 δισ. δολ. τα δάνεια γαλλικών και γερμανικών τραπεζών προς την Ελλάδα

Μειώθηκε ο διεθνής δανεισμός προς την Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με  έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Οι διεθνείς χορηγήσεις προς την Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα 184 δισ. δολάρια στο τέλος Σεπτεμβρίου, με μικρή άνοδο από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και με μείωση 22% από την αρχή του έτους.
Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες είχαν χορηγήσει τα περισσότερα ξένα δάνεια προς την Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου 2011, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ανήλθε σε 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών σε 40,3 δισ. δολάρια - 99,7 δισ. δολάρια και από τις δύο χώρες - ενώ σημαντικά είναι και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει ιρλανδικές τράπεζες (8,5 δισ. δολάρια) και οι ιταλικές και ολλανδικές τράπεζες (4,8 και 4,6 δισ. δολάρια, αντίστοιχα).
Αντίστοιχο ποσό δανείων με την Ελλάδα έχουν χορηγήσει οι γερμανικές τράπεζες στην Πορτογαλία (40 δισ. δολάρια), ενώ πολλαπλάσια είναι τα ποσά που έδωσαν προς την Ιρλανδία (154 δισ. δολάρια) και την Ισπανία (201 δισ. δολάρια). Οι γαλλικές τράπεζες έχουν δώσει μικρότερα ποσά - από ότι στην Ελλάδα - στην Πορτογαλία (37,2 δισ. δολάρια) και την Ιρλανδία (52,2 δισ. δολάρια), ενώ έχουν ανεξόφλητο υπόλοιπο 182,2 δισ. δολάρια στην Ισπανία.
Επιπλέον τα στοιχεία δείχνουν ότι ο διεθνής τραπεζικός δανεισμός ενισχύθηκε σε ποσοστό 2% στο ίδιο διάστημα καθώς οι χρηματαγορές, μετά την οικονομική κρίση, εμφάνισαν σημάδια σταθεροποίησης.
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, που καταγράφει το διασυνοριακό δανεισμό ανά τον κόσμο, αναφέρει ότι ο δανεισμός των τραπεζών αυξήθηκε κατά 6245 δισ. δολάρια στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου-Σεπτεμβρίου για να φτάσει κοντά στο επίπεδο των 31 τρισ. δολαρίων.
Τα στοιχεία που δείχνουν πόσο διασυνδεδεμένες είναι οι ευρωπαϊκές αγορές, έδειξαν ότι ο δανεισμός προς τις προβληματικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία ενισχύθηκε μετά τη μείωση που σημείωσε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες