ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

Αποπληρωμή σε 30 χρόνια


Αποτελεσματικό φάρμακο για την κρίση χρέους αναζητά η ΕΕ. Πρόταση Βέμπερ για παράταση της αποπληρωμής των δανείων Ελλάδας-Ιρλανδίας στα πλαίσια συνολικής λύσης
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης, στα 30 έτη, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, σύμφωνα με δύο πηγές χωρών-μελών της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.


Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η ΕΕ σκέπτεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή για να θέσει τέλος στο θόρυβο σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη.
O Άξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, έχει προτείνει να παραταθεί η διάρκεια των δανείων από τα τρία έτη (για την Ελλάδα) και τα επτά (για την Ιρλανδία) στο πλαίσιο ενός συνεκτικού πακέτου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η ιδέα εξετάστηκε στις εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε υπουργούς χωρών της Ευρωζώνης, κεντρικούς τραπεζίτες και αξιωματούχους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες