28/2/11

Μπακαλιάρος Γιαχνιστός (για 4 άτομα)


Υλικά:

1½ κιλό μπακαλιάρος κομμένος και ξαλμυρισμένος
3 κρεμμύδια ξερά
1 κιλό ντομάτες
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με ½ ποτηράκι κρασιού νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Μόλις πιει όλο το νεράκι, ρίχνουμε το σκορδάκι κομμένο σε ροδέλες και το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να τις τις σκεπάσουμε και τα αφήνουμε για 20-25 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε μετά και τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο και ανχρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου για να γίνουν οι πατάτες, να ψηθεί και ο μπακαλιάρος και να δέσει η σαλτσούλα του.

Καλή σας Όρεξη 
syntagitisimeras.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες