ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/2/11

Ανοδικές τάσεις στην Ασία, στο επίκεντρο το πετρέλαιο



Με κέρδη έως και άνω του 1% ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί ασιατικοί δείκτες, την ίδια ώρα που το πολεμικό τοπίο στη Μέση Ανατολή διατηρείται, ωθώντας την τιμή του πετρελαίου στο ψυχολογικό επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι.
Ανοδικές τάσεις στην Ασία, στο επίκεντρο το πετρέλαιο
«Η Λιβύη αποτελεί μέρος του ΟΠΕΚ και οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν ανοδικά όσο συνεχίζεται και η κρίση», σχολιάζει η Sharon Zollner, της ANZ Bank στη Νέα Ζηλανδία. Το συμβόλαιο Απριλίου στο Nymex ξεπέρασε για λίγη ώρα το ψυχολογικό επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αγορές.

Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκε η υποβάθμιση των προβλέψεων για την κινεζική ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Χθες, ο πρωθυπουργός της χώρας Wen Jiabao ανακοίνωσε τις επίσημες προβλέψεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 7% ετησίως στα επόμενα πέντε χρόνια, έναντι 7,5% κατά την προηγούμενη εκτίμηση.
Ακόμη ένα περιστατικό με τεχνικά προβλήματα σε χρηματιστηριακή πλατφόρμα σημειώθηκε σήμερα. Αυτή τη φορά, στην Αυστραλία όπου οι συναλλαγές διακόπηκαν, με την εταιρεία που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της χώρας να αναφέρει ότι αύριο ίσως δεν ξεκινήσει η συνεδρίαση την κανονική ώρα.
Στα μάκρο της ημέρας, κατά 2,4% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως εμφάνισαν τα κυβερνητικά στοιχεία, παρουσιάζοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο η αύξηση ήταν χαμηλότερη από το 3,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Nikkei και Dow Jones Newswires, και από το 4% που ανέμενε το Reuters.
Εξάλλου, στο 8,2%... επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ινδικής οικονομίας στους τρεις τελευταίους μήνες του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κλάδος της μεταποίησης επιβραδύνθηκε μετά από τις πολλαπλές αυξήσεις των επιτοκίων.
Η αύξηση του ΑΕΠ ήταν χαμηλότερη από το 8,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters, και χαμηλότερη και από το 8,9% του προηγουμένου τριμήνου.
Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, στις 137,58 μονάδες στο Τόκιο.
Ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 10.624,09 μονάδες, με κέρδη 0,92%. Ο ευρύτερος Topix κινήθηκε ανοδικά κατά 0,99%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,55%. Στην ηπειρωτική Κίνα και ειδικότερα στη Σαγκάη, η αγορά σημειώνει κέρδη με τον Shanghai Composite να ενισχύεται σε ποσοστό 0,93% και τον ευρύτερο CSI 300 σε ποσοστό 1,32%.
Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχώρησε 1,23%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κατέγραψε άνοδο 0,68%.
Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,20%.
Στην Ινδία ο δείκτης Sensex καταγράφει κέρδη 1,41%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει πτώση 0,21%.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες