ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/2/11

Νέο ρεκόρ στην τιμή της αμόλυβδης

Στα 1,64 ευρώ το λίτρο εκτοξεύθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών υγρών καυσίμων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μετά και την άνοδο των διεθνών τιμών εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια της τροφοδοσίας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Αύξηση παρατηρείται και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ η ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση υγρών καυσίμων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, μετατέθηκε για την Πέμπτη.
Το προηγούμενο υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου. Σωρευτικά, από την αρχή του μήνα η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο.
Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας, με τιμές που φθάνουν έως και τα 1,837 ευρώ το λίτρο. Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, ανατολική Αττική και Κιλκίς είναι οι φθηνότεροι νομοί με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.
Ενδεικτικό της κατάστασης στην αγορά είναι το γεγονός ότι η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος) έχει αγγίξει τα 1,999 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια ώρα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα. Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 82,1 λεπτά στη Δράμα έως 90,2 λεπτά στην Κέρκυρα, με τη μέγιστη να φθάνει έως και τα 96 λεπτά το λίτρο. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες