ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/2/11

Ραγκούσης: «Το χρέος δεν αντιστοιχεί σε κρυολόγημα αλλά σε πνευμονία»!



Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τον δημοσιογράφο Γ. Πολίτη, ο υπουργός εσωτερικών αποκέντρωσης κ.Γ Ραγκούσης με θέμα την γενικότερη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα οικονομικά και κοινωνικά, τόνισε ότι το κλίμα είναι βαρύ.
Ραγκούσης: «Το χρέος δεν αντιστοιχεί σε κρυολόγημα αλλά σε πνευμονία»!
«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει μεγάλες δυσκολίες- είτε είναι εργαζόμενοι είτε επαγγελματίες είτε βέβαια άνεργοι είτε νέοι με ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον».

«Στην πραγματικότητα μεταπολιτευτικά η χώρα έζησε σε μια τεχνητή οικονομική και κοινωνική ευφορία. Που εν πολλοίς βασιζόταν στη διολίσθηση της δραχμής και μετά την έλευση του ευρώ αποκλειστικά στην διόγκωση του εξωτερικού δανεισμού. Τότε το κλίμα ήταν καλό, η χώρα όμως βυθιζόταν. Σήμερα πληρώνουμε τα σπασμένα της γκρίζας πλευράς της μεταπολίτευσης, κυρίως τις εγκληματικές και ολέθριες πολιτικές της περιόδου 2004-09».
Ο υπουργός συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Βρεθήκαμε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έπρεπε να αντιστρέψουμε την πορεία των πραγμάτων. Ξεκινώντας υποχρεωτικά από το έλλειμμα. Βάλαμε τη χώρα σε μια δύσκολη, αλλά τη μόνη ορθή πορεία.
«Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα και να αντιμετωπίσουμε το χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι τρεις δεκαετίες χρέωσαν την Ελλάδα, μια πενταετία όμως την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πενταετία του κυρίου Καραμανλή, - τον οποίο ο κ. Σαμαράς για να τον "τιμήσει" θέλει να τον αναδείξει και σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει πιθανότητα από τη Σύνοδο του Μαρτίου να φύγουμε με άδεια χέρια, ο υπουργός απαντά:
«Αυτή τη στιγμή η χώρα χρωστάει περίπου 340 δισ. ευρώ. Επιτέλους να σταματήσει κάθε επιπόλαιη, δημαγωγική και πρόχειρη ανάλυση. Το χρέος δεν αντιστοιχεί σε κρυολόγημα αλλά σε πνευμονία. Με αυτήν τη σοβαρότητα οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε.
Το ότι σήμερα το ελληνικό χρέος συζητείται ως ευρωπαϊκό πρόβλημα είναι ένα θετικό πρώτο σήμα. Είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα του μαραθώνιου αγώνα του Πρωθυπουργού, καθώς πείσαμε ότι πιάνουμε τον ταύρο του ελλείμματος από τα κέρατα. Ότι έχουμε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να κάνουμε τομές που δεν γίνονταν επί δεκαετίες.
Και μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, όπου θα ξεκαθαρίσει η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της Ε.Ε., θα είναι η ώρα που η Ελλάδα επιτέλους θα πρέπει με όρους εθνικής ευθύνης και συναίσθησης της ιστορικής σημασίας των στιγμών να πάρει τις αποφάσεις της για το πρόβλημα του χρέους της».
«Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλοι μια αλήθεια: το πρόβλημα του χρέους δεν είναι του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Είναι πρόβλημα όλων των κομμάτων, όλης της κοινωνίας, όλων των πολιτών, είναι πρόβλημα της Ελλάδας».
«Παρότι σε καμιά περίπτωση δεν ευθυνόμαστε όλοι ή εξίσου γι' αυτό, όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες