28/2/11

"Οι κινήσεις Σπίθα θα εξαπλωθούν"

Μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες οργανώσεις "ΣΠΙΘΑ" ανά τη χώρα, εκτιμά ο ιδρυτής της κίνησης Μίκης Θεοδωράκης

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, χιλιάδες οργανώσεις «Σπίθα», εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο μουσικοσυνθέτης - ιδρυτής της κίνησης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το βράδυ η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που κατακλύστηκε από εκατοντάδες άτομα. "Οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η τρόικα, θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά παλαϊκού - απελευθερωτικού αγώνα", είπε ο μουσικοσυνθέτης ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.
Αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία διακήρυξης της κίνησης, που ίδρυσε ο ίδιος την 1η Δεκεμβρίου 2010, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι ευθύνονται για τη δεινή, όπως είπε, κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και κάλεσε τους συγκεντρωθέντες να «αντισταθούν» και να επιδείξουν «ανυπακοή».
"Αν γίνουν σύντομα εκλογές εμείς θα ρίξουμε λευκό", είπε ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι κινήσεις «Σπίθα» εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε εκλογές.
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το πρόσχημα της εξόφλησης του χρέους "εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα", ενώ εξέφρασε την άποψη ότι για την παγκόσμια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση υπεύθυνοι είναι "οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι παράγοντες του αμερικανοεβραϊκού λόμπι".
Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι από τις οργανώσεις «Σπίθα» Κομοτηνής και Κύπρου, ενώ την ομιλία του κ. Θεοδωράκη διέκοπταν με χειροκροτήματα και επευφημίες οι συγκεντρωθέντες.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς τα μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής
Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας,
Κώστας Ζουράρις, καθηγητής πανεπιστημίου - πολιτειολόγος και ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.
news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες