ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/2/11

υπουργείο Εξω(φρεν)ικών

Επίσημη γλώσσα του
κράτους η... τουρκική!

Τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Παπανδρέου όταν δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν δίγλωσσοι στα ΚΕΠ της Θράκης, ώστε να εξυπηρετούνται στη γλώσσα τους τα μέλη της μειονότητας; Από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η ελληνική. Μήπως άλλαξε το Σύνταγμα και δεν το μάθαμε; Ή μέσα στην αναμπουμπούλα και στο καθεστώς του Μνημονίου βρήκαμε ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε και με τη Θράκη;
— Είναι δυνατόν έλληνας πρωθυπουργός να ανακοινώνει την
επισημοποίηση της χρήσης και σε δημόσιες υπηρεσίες της τουρκικής γλώσσας;

Συνδιοίκηση στην πράξη!

Δυστυχώς είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου βάζει τα ρέστα του, ελπίζοντας ότι ο κ. Ερντογάν θα του δώσει τη... Χάλκη! Αλλά είναι εγκληματικό μόνοι μας να προωθούμε τη συνδιοίκηση στη Θράκη.

— Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου όμως έχουν τελικά στόχο την ίδια τη μειονότητα. Καθώς εγκαταλείπεται στην τύχη της, χωρίς να ενσωματώνεται στην κοινωνία στην οποία ανήκει και ζει, χάνοντας σταδιακά κάθε κίνητρο να μάθει τη γλώσσα της πατρίδας της, να σπουδάσει και να διακριθεί επαγγελματικά και κοινωνικά.

— Υπηρετούν τη λογική της Τουρκίας όσοι επιμένουν να ασχολούνται με «μειονοτική εκπαίδευση», με χρήση « δύο γλωσσών» στις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Είναι η λογική που βάζει τη μειονότητα στο γκέτο, το οποίο δυστυχώς ελέγχεται από τον εκάστοτε τούρκο γενικό πρόξενο στην Κομοτηνή...

— Τα πράγματα δυσκολεύουν για την ελληνική μειονότητα στη Β. Ήπειρο και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, εμφανίσθηκαν οι «παράγοντες». Μαθαίνουμε ότι έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα Τίρανα και στη Δρόπολη ο Νίκος Γκατζογιάννης.
Ο γνωστός συγγραφέας με τις μεγάλες διασυνδέσεις στην Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του (που είναι χρήσιμες για τον κ. Μπερίσα) για να εμπλακεί και πάλι στα θέματα της μειονότητας. Αυτό δεν είναι εκ προοιμίου αρνητικό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εμφανίζεται ως υποστηρικτής του κόμματος MEGA που είναι σε αντιπαράθεση με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

— Περιμέναμε κάποιες απαντήσεις και κάποια επίσημα σχόλια από την Αθήνα για τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία και το ανθελληνικό κλίμα που έχει κορυφωθεί, με πρόσχημα άλλοτε τους «Τσάμηδες» και άλλοτε την προσπάθεια εξαφάνισης της ελληνικής παρουσίας από την Κορυτσά!

— Τελικά αντί να υπάρξει η απάντηση που οφείλουν να δώσουν στο καθεστώς Μπερίσα (το οποίο -μην ξεχνιόμαστε- δεν απέχει και πολύ από παλιά βαλκανικά καθεστώτα, με την «προστιθεμένη αξία» της σύγχρονης μαφίας), έδωσαν την εντύπωση ότι καταδικάζουν τα όσα είπε ο γενικός πρόξενος Κορυτσάς.

— Και έτσι δικαιολογημένα πανηγύρισαν οι εκπρόσωποι των «Τσάμηδων» ότι τελικά ανάγκασαν την Ελλάδα να ανακαλέσει τον κ. Καμαρινό-Οικονόμου. Κι η απλή ερώτηση που δεν χρήζει απαντήσεως: Τι περιμένει κανείς από τον επόμενο πρόξενο, είτε αυτός τοποθετηθεί τώρα είτε έπειτα από έξι μήνες, όταν λήγει κανονικά η θητεία του νυν προξένου, όταν έχει υπάρξει η σημερινή συμμόρφωση προς τις απειλές και υποδείξεις των Αλβανών;

— Επειδή πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν. Από πότε η ηγεσία του ΥΠΕΞ έχει γίνει τόσο ευαίσθητη; Μήπως όταν ο τούρκος πρόξενος αλωνίζει και παρεμβαίνει άμεσα και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο στις υποθέσεις της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης; Όταν εμφανίζεται σε κάθε εκδήλωση ελλήνων πολιτών για να προωθήσει τον τουρκισμό; Ή όταν επίσημα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης για ολόκληρα χρόνια επιμένουν όχι μονό στο θέμα των «Τσάμηδων», αλλά και στο να εμφανίζουν ως αλβανική μειονότητα το μισό σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού: Όσους έχουν αρβανίτικη ή βλάχικη καταγωγή, όσους κατοικούν σε περιοχές που πέρασαν οι Αλβανοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως επίσης και να βαφτίζουν μειονότητα, διεκδικώντας τα αντίστοιχα δικαιώματα, τους αλβανούς μετανάστες στη χώρα μας…

— Αλλά μάλλον χαλάει η «σούπα» του «μη μου τους κύκλους τάραττε» την οποία έχει επιβάλει ο φον Δημήτριος Α’, που έχει υποβιβάσει και υποβαθμίσει το ΥΠΕΞ, μια και ο ίδιος αισθάνεται απλώς ο γραμματεύς επί των εξωτερικών σχέσεων του προϊσταμένου του.

***

— Ήλπιζαν ότι η προσωπική διπλωματία του κ. Παπανδρέου θα έλυνε το Σκοπιανό, οπότε χρειάζονταν τον Ντίμη Βασιλάκη να παραμένει στη θέση του διαπραγματευτή, έστω και τυπικά. Ο Ντίμης όμως δεν είναι από αυτούς που μασάνε τα λόγια τους και αυτό μάλλον ενοχλεί. Αφήστε που υπάρχουν πολλές διαβολές ότι ο διαπραγματευτής δεν μετέφερε ακριβώς την εικόνα που υπήρχε από τη μια στην άλλη πλευρά.

— Έτσι μην αποκλείετε να αποδοθεί εύφημος μνεία στον κ. Βασιλάκη και να βολευτεί κάποιος άλλος στη θέση του από τους πολλούς στην… επετηρίδα των συνταξιούχων πρέσβεων.

***

— Το πιο ενδιαφέρον που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα για το Σκοπιανό ήρθε από τον πρώην υπουργό και υποψήφιο για το αξίωμα του πρόεδρου της χώρας το 2009, καθηγητή Λιούμπομιρ Φρσκόφσκι.
Εκτίμησε ο σκοπιανός πολιτικός ότι η λύση θα είναι ένα διεθνές όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα αντικαταστήσει το προσωρινό όνομα, χωρίς να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος και χωρίς να θιγούν τα χαρακτηριστικά του «μακεδονικού λαού» και της «μακεδονικής γλώσσας».
— Όταν ρωτήθηκε λοιπόν από τον δημοσιογράφο του Radio Free Europe για τις πιθανότητες να δεχθεί η Ελλάδα μια τέτοια ρύθμιση, ο κ. Φρσκόφσκι ήταν αποκαλυπτικός: «Οι Έλληνες μια φορά μετά το Βουκουρέστι το αποδέχθηκαν αυτό, καθώς στη συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι (Παρίσι, Σεπτέμβριος 2008) υπήρχε τέτοια ιδέα για χρήση των όρων αυτών, αλλά οι δικοί μας την αγνόησαν».
Επιβεβαιώνει απλώς αυτό που σχεδόν όλοι γνωρίζαμε: Ότι στο Σκοπιανό μάς έχει σώσει μέχρι στιγμής η αδιαλλαξία των Σκοπιανών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα…

***

— Μάλλον βλαστημάνε την τύχη τους όσοι νόμιζαν ότι εξασφάλισαν μια τριετία ξεκούρασης στις πρεσβείες των συνήθως ήσυχων και εντελώς ξεχασμένων (για την Κεντρική Υπηρεσία) χωρών του Μαγκρέμπ.

***

— Κονδύλια για να ξεκινήσουν να υπογράφονται οι αποφάσεις μετακίνησης φαίνεται ότι εξασφαλίστηκαν, όπως δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης. Από τους τυχερούς της... καθυστέρησης είναι ο διευθυντής της Δ’ Διεύθυνσης Σ. Λώζος ο οποίος σε διαφορική περίπτωση θα ήταν ήδη στο Σαντιάγο της Χιλής, που δοκιμάσθηκε την προηγουμένη εβδομάδα από τον ισχυρό σεισμό.

— Ωραίος ο μουσουλμάνος πολιτευτής της κ. Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχαν. Δεν μπορεί να συγχωρήσει το γεγονός ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης του στέρησε την εκπροσώπηση στη Βουλή και έτσι τώρα έχει ξεσαλώσει.

— Ως δικηγόρος του Συνδέσμου Θρησκευτικών Παραγόντων των Τεμένων της Δυτικής Θράκης διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για να γίνει η προσευχή της Παρασκευής στο ιστορικό τέμενος Ζιντζιρλί στις Σέρρες, στο οποίο γίνονται εργασίες αναστήλωσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι τη διαμαρτυρία του κ. Αχμέτ Ιλχάν, πρώην βουλευτή και κομματάρχη της κ. Μπακογιάννη στη Θράκη, τη φιλοξένησε και την πρόβαλε ο τουρκικός Τύπος.
toparon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες