ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

Και ο Γιούνκερ μιλάει για ξεπούλημα



Και ο Γιούνκερ μιλάει για ξεπούλημα
1
Την προτροπή προς την Αθήνα να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της, διατύπωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ζαν Κλοντ Γουνκέρ.
«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της», είπε ο Γιουνκέρ
O Πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όσο και στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Σύμφωνα με τον Γιούνκερ ο νέος μηχανισμός οικονομικής στήριξης θα υλοποιηθεί στο μέσον του 2013, θα έχει δανειακή ικανότητα συνολικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, δύο φορές ανώτερη από εκείνη του ισχύοντος μηχανισμού.
«Έχουμε ήδη συμφωνήσει ως προς τη δανειακή ικανότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού για την σταθερότητα. Συμφωνήσαμε για ένα ποσό που θα αφορά τη δανειακή ικανότητα των 500 δις ευρώ το οποίο θα αναθεωρείται τουλάχιστον ανά διετία» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα αναμένεται να ληφθεί στην σύνοδο του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες