ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ




Ταραχές στην Γιουκσέκοβα και στο Βιράνσεχίρ


Στην πόλη της Γουκσέκοβας στον νομό Χακκάρι και στην πόλη Βιράνσεχίρ του νομού Σανλιούρφας, υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Τα μαγαζιά δεν άνοιξαν εν όψει της επετείου της 15ης Φεβρουαρίου κατά την οποία είχαν φέρει στην Τουρκία τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπντουλάχ Οτζαλάν, και στην πόλη μέσα σε μια σιωπηλή αναμονή, η αστυνομία επενέβη ενάντια στους διαδηλωτές που διαδήλωναν επί των οδών Τζενγκίζ Τοπέλ και Σέμντινλι, ενώ είχαν στήσει και οδοφράγματα. Η αστυνομία που είχε λάβει μέτρα ασφάλειας, όταν κάλεσε τους διαδηλωτές να διαλυθούνε, αυτοί απάντησαν μ ε πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η δε αστυνομία επενέβη με τεθωρακισμένα οχήματα, νερό υπό πίεση και δακρυγόνα. Η ομάδα στην πλειοψηφία της αποτελούνταν από παιδιά, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές. Σχετικά με τα γεγονότα αυτά συνελήφθη ένα άτομο.
Έκλεισαν την εθνική οδό και έψαχναν αστυνομικούς στα οχήματα
Στον νομό Χακκάρι ενώ συνεχίζονται τα γεγονότα σχετικά με την επέτειο της 15ης Φεβρουαρίου, ομάδα διαδηλωτών σταματούσαν τα οχήματα στον δρόμο Χακκάρι-Βαν και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων
Τα γεγονότα τα οποία άρχισαν στην αγορά του Χακκάρι κατά τις μεσημεριανές ώρες, συνεχίζονται στις συνοικίες. Ομάδα διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε επί της οδού Χακκάρι-Βαν, πέταξαν μολότοφ στον δρόμο. Ακολούθως σταματούσαν τα αυτοκίνητα και μετά τα άφηναν να φύγουν έχοντα κάνει νωρίτερα έλεγχο αυτών που ήταν μέσα. Ήρθαν επιτόπου θωρακισμένα οχήματα που επενέβησαν με πεπιεσμένο νερό και με δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές αργότερα έφυγαν προς τα πλαϊνά σοκάκια. Κάτοικοι της συνοικίας επηρεασμένοι από τα δακρυγόνα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΒΙΡΑΝΣΕΧΙΡ
Στην πόλη Βιράνσεχίρ της Σανλιούρφας, η αστυνομία επενέβη σε ομάδα ατόμων που διαδήλωναν χωρίς άδεια.
Η ομάδα που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τον ερχομό του Οτζαλάν στην Τουρκία, άρχισε να διαδηλώνει επί της οδού Καρατζάνταγ, φωνάζοντας συνθήματα. Η ομάδα φώναξε συνθήματα υπέρ του ΠΚΚ και του επικεφαλής του, ενώ έκαψαν κάδους και λάστιχα. Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα ενάντια σε αυτού που παρά τις προειδοποιήσεις δεν διαλύονταν και πετούσαν πέτρες. Οι διαδηλωτές έτσι διαλύθηκαν στους γύρω δρόμους, ενώ η αστυνομία έσβησε τις φωτιές με το πεπιεσμένο νερό. Λόγω των πετρών που πετούσαν, υπήρξαν ζημίες σε κάποια οχήματα και σε επιχειρήσεις.
ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Οπαδοί του ΠΚΚ στην πόλη Μποζόβα της Σανλιούρφας, κατέβασαν την τουρκική σημαία, και αφού έγραψαν πάνω της στα κουρδικά ¨Καταγγέλουμε την συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου¨, την σήκωσαν πάλι στον ιστό. Το ίδιο έκαναν οπαδοί του ΠΚΚ σε σημαία που βρισκόταν σε κέντρο υγείας στο χωριό Κότσχισάρ της περιοχής Μποζόβα. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός η σημαία αλλάχτηκε.
TOURKIKANEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες