ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

VW και Deutsche Telekom ύποπτες για διαφθορά μέσω Βόλφσμπουργκ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η θυγατρική της Deutsche Telekom, T-Systems, βρίσκονται στο μικροσκόπιο έρευνας για διαφθορά, με «όχημα» τη γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου του Βόλφσμπουργκ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.


Η έρευνα, την οποία διεξάγουν οι αρχές της Στουτγάρδης, στοχεύει πολλούς πρώην διευθυντές και συνεργάτες των δύο ομίλων τους οποίους η Δικαιοσύνη υποψιάζεται για σύναψη «παράνομων συμφωνιών», αναφέρει η εφημερίδα. Λέγεται πως σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης ενός συμβολαίου χορηγίας της
ποδοσφαιρικής ομάδας VfL Βόλφσμπρουκ, στελέχη της Deutsche Telekom είχαν προσπαθήσει να πετύχουν παραγγελίες από τη Volkswagen πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της θυγατρικής της υπηρεσιών πληροφορικής T-Systems.
Η Volkswagen είναι ο βασικός μέτοχος και ο μεγαλύτερος σπόνσορας της ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία παίζει στην Μπουντεσλίγκα και είχε ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια το 2009.
Δύο παλιοί διευθυντές της Deutsche Telekom, ένας παλιός σύμβουλος της T-Systems, καθώς και δύο συνεργάτες της διεύθυνσης αγορών της Volkswagen βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Σημειώνεται πως ήταν η ίδια η Deutsche Telekom που ξεκίνησε την όλη διαδικασία όταν ανακάλυψε ατασθαλίες στην T-Systems, η οποία προμηθεύει σε μία σειρά επιχειρήσεις-πελάτες υπηρεσίες τηλεφωνίας και ιντερνέτ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες