ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

Wall Street Journal: Οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι άλλαξε τα στερεότυπα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα...
 
Wall Street Journal: Οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι
εκείνο που χώριζε τη Γηραιά Ήπειρο στον σκληρά εργαζόμενο Βορρά και τον πιο νωχελικό Νότο.
Όπως αποκαλύπτει η WallStreetJournal, η «πολύπαθη» Ελλάδα κρατά τα πρωτεία στις ώρες εργασίες, αφού οι πολίτες δουλεύουν 42 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία με 39 ώρες. Σε αντίθεση, οι εργαζόμενοι της Ολλανδίας, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, δουλεύουν μόλις 31 ώρες την εβδομάδα.

Οι «πειθαρχημένοι» Γερμανοί από την άλλη με το ζόρι φθάνουν τις 36 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, δηλαδή πολύ λιγότερο από τους «σκληρά εργαζόμενους Έλληνες που βρίσκονται στο κυκεώνα της οικονομικής κρίσης».

Τα στοιχεία αυτά, αναφέρει η WallStreetJournal, δεν έχουν παραποιηθεί από τους Έλληνες, υπενθυμίζοντας το ευρωπαϊκό ανέκδοτο «greek statistics», αλλά επιβεβαιώνονται από τη Eurostat.

Όπως διευκρινίζεται ενώ σε πολλές χώρες του Βορρά πολλοί άνθρωποι εργάζονται με ημιαπασχόληση, στην Ελλάδα, ή άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, είτε εργάζονται με πλήρες ωράριο είτε είναι άνεργοι.

Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι τα παραπάνω ευρήματα αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης δεν απορρέουν από την «τεμπελιά» των κατοίκων της.

«Το πρόβλημα είναι η χαμηλή παραγωγικότητα», καταλήγει η Wall Steet Journal.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες