15/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού


Υλικά:


8 πορτοκάλια
400γρ ζάχαρη
300ml νερό κρύο
300ml ζεστό νερό


Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρύο νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει καλά η ζάχαρη, ανεβάζουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το σιρόπι μας να πάρει ένα ωραίο, ανοιχτό καραμελένιο χρώμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την τοποθετούμε σε ένα ταψί μέσα στο οποίο έχουμε βάλει 2 δάχτυλα χλιαρό νερό (ώστε να εμποδίσουμε τη ζάχαρη από το να συνεχίσει να βράζει) και βάζουμε γρήγορα τα άλλα 300 ml ζεστού νερού.
Περιχύνουμε τα πορτοκάλια με την καραμέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες