ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/2/11

Πιο κοντά στα Όσκαρ ο "Κυνόδοντας"

Ένα βήμα πιο κοντά στον απώτερο στόχο να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2010, βρίσκεται η κινηματογραφική παραγωγή «Κυνόδοντας», του Γιώργου Λάνθιμου. Η πολυβραβευμένη ελληνική παραγωγή, μπήκε ανάμεσα στις εννέα επικρατέστερες ταινίες, από τις οποίες θα αναδειχτεί η πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το Όσκαρ της κατηγορίας αυτής, στην 83η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Εβδόμης Τέχνης, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής [...]


Η κατάταξη του «Κυνόδοντα» ανάμεσα στις εννέα πιο αξιόλογες ξένες ταινίες αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα δεδομένου ότι στον σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν εξήντα έξη (66) συνολικά ταινίες, από ισάριθμες χώρες.

Στις εννέα ταινίες που επιλέχτηκαν να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο της ψηφοφορίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, η Δανέζικη «In a Better World», η οποία θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς αντίπαλους του «Κυνόδοντα», δεδομένου ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το βραβείο Golden Globe (Χρυσή Σφαίρα), η Αλγερινή «Outside the Law», η Καναδική «Incendies», η Ιαπωνική «Confessions», η Μεξικανική «Biutiful», η Νοτιοαφρικανική «Life Above All», η Ισπανική «Even the Rain» και η Σουηδική «Simple Simon».

Ποιες από τις εννέα ταινίες θα μπούνε στην πεντάδα των επίσημων υποψηφίων για το επίζηλο Όσκαρ αποφασίζεται σε ψηφοφορίες που γίνονται τώρα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, (τοπική ώρα), στο θέατρο Samuel Goldwin της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Χόλλυγουντ.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, το οποίο διευθύνει η διακεκριμένη παραγωγός Αγγελική Γιαννακόπουλος, που ουσιαστικά «άνοιξε» στον «Κυνόδοντα» την πόρτα των Όσκαρ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους καλλιτέχνες, τεχνικούς και παραγωγούς της ταινίας για την επίζηλη πρόκριση, και τους εύχεται να συνεχίσουν να σημειώνουν επιτυχίες και στο μέλλον. 
lamianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες