ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/3/11

Ιαπωνία, η επόμενη ημέρα




Ο πυρηνικός εφιάλτης απειλεί την σεισμόπληκτη Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Φουκοσίμα Νο1, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο τήξης του πυρήνα του αντιδραστήρα, γεγονός που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας.


Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, πολλοί εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1 τραυματίσθηκαν έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Τζίτζι είχε μεταδώσει την είδηση πως ακούσθηκε έκρηξη και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, με την ιαπωνική τηλεόραση να επιβεβαιώνει με τις εικόνες της την πληροφορία.

Βιβλική καταστροφή

Λάσπη, συντρίμμια, πυρκαγιές και ένα έθνος που θρηνεί τους ανθρώπους του. Αυτή είναι, σε αδρές γραμμές, η εικόνα του χάους, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ιαπωνία, μία μόλις ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, αλλά και τα φονικά τσουνάμι, που σάρωσαν παράκτιες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 703, ενώ τουλάχιστον 784 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις Αρχές της χώρας να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους 1.000. Παράλληλα, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 1.120.

Εξάλλου, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και τους 1.300. Μόνο στην παραθαλάσσια πόλη Sendai, η οποία βρισκόταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και επλήγη από παλιρροϊκό κύμα ύψους 12 μέτρων, βρέθηκαν τουλάχιστον 300 πτώματα.
Ο ισχυρός σεισμός 8,9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές στις επαρχίες Miyagi, Fukushima, Chiba, Iwate, αλλά και στο Τόκιο.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο πηγές της ιαπωνικής κυβέρνηση τουλάχιστον 1,5 εκατ. νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τουλάχιστον 1 εκατ. οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, εξαιτίας των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε ο Εγκέλαδος στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες