ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/3/11

Οι άραβες, ο Παμπούκης και το project του Ελληνικού



Πιέσεις για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού ασκούνται από την αραβική πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση διαμηνύεται ότι το ενδιαφέρον θα αποσυρθεί.

Και κάπως έτσι το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει επωμισθεί το έργο της υλοποίησης του project βρίσκεται ενόπιον ενός πολύ κρίσιμου διλήμματος. Θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία όμως μπορεί να απποτελέσει την αφορμή για δικαστικές περιπέτειες στο μέλλον ή τελικά θα επιλέξει την λύση του διεθνούς διαγωνισμού, η οποία, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταλήξει κάπου, από τη στιγμή μάλιστα που το Κατάρ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει;
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το επιτελείο του υπουργού Επικρατείας κ.Χ.Παμπούκη ετοιμάζεται μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα "δείχνει" τη λύση της διακρατικής συμφωνίας.
Δηλαδή, θα την διευκολύνει. Ωστόσο, όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της δικαστικής επλοκής και γι αυτό λέγεται ότι θα επιδιωχθεί μια αυξημενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η πρωτοβουλία να θωρακισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λάβει και τη συγκατάθεση της Νέας Δημοκρατίας.
Τουλάχιστον αυτό θα ήθελε ο κ.Παμπούκης. Ομως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το διασφαλίσει κιόλας. Προς το παρόν, από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν πάρει θέση, ωστόσο, είναι μάλλον δύσκολο να ανάψει πράσινο φως. Γι αυτό και το όλο project, αυτή τη στιγμή, είναι παγωμένο, καθώς η καμπή στην οποία βρίσκεται είναι εξαιρετικά κρίσιμη, από πολλές απόψεις.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες