ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/3/11

Κλείδωσε η συμφωνία 7,5 χρόνια επιμήκυνση, 1% μείωση επιτοκίου



Σχεδόν άναυδοι έμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων ακούγοντας τα «καλά νέα» δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την εφτάχρονη επιμύκηνση του χρέους απ’ το δάνειο των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε καλλιεργηθεί η εικόνα του τοπίου στην ομίχλη, παρά τα θετικά μηνύματα που έπαιρνε η κυβέρνηση, είτε υπερατλαντικά, είτε από τη Γερμανίδα Καγγελάριο κα Άγκελα Μέρκελ. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης διαχειρήστηκε με τέτοιο τρόπο την όλη διαδικασία προς το θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε ακόμα και λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να υπάρχει σκοτεινή ατμόσφαιρα στα λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών.

Φεύγοντας ο πρωθυπουργός για το Παρίσι άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου διαμήνυαν σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Το ίδιο μήνυμα περνούσαν και μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί. Ο Κέρβελος Μέρκελ ήταν πάντα παρών στις διαρροές.
Ακόμα και κατά τη διάρκεια της Συνόδου κυκλοφόρησε έντονα η φήμη: «μην περιμένετε μείωση επιτοκίου και όσο για τα χρόνια της επιμύκηνσης θα είναι λιγότερα από εφτά». Ήταν φανερό πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Αφού μεσολάβησαν τα παραπάνω φαίνεται πια να ξεκαθαρίζεται η μεθόδευση. Έμπειροι διπλωμάτες επισημαίνουν πως τόσο μεγάλες θεαματικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγες ώρες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη από το φθινώπορο είχε ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για την επίτευξη των στόχων. Η επιτυχία της επιμύκηνσης και ειδικά αυτή της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού μετέτρεψε ένα ευχάριστο γεγονός σε θρίαμβο.
/www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες