ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/3/11

Κανονικά τα λεωφορεία την Τετάρτη


Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Μαρτίου σε όλα τα μέσα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Εκκρεμεί η απόφαση για την ΕΘΕΛ. Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Παρασκευή

Οι στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί για την Τετάρτη και την Παρασκευή στα λεωφορεία, δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά.
Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της ΕΘΕΛ, Μιχάλη Λιαγούρη, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Κουλουμπαρίτση (παραιτήθηκε), δήλωσε ότι η απόφαση που ελήφθη δεν είχε τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, αφού στην ουσία χτες δεν υπήρχε πρόεδρος του Σωματείου.
Επίσης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων, μέσα από ένα "μίνι" δημοψήφισμα, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 9 του μηνός. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική  θα στηθούν κάλπες, όπου οι εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου, θα αποφασίσουν, με μυστική ψηφοφορία για τη "συμπεριφορά του κλάδου".
Πιο σκληρή στάση φαίνεται να κρατούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη, στην οποία πήραν μέρος οι συνδικαλιστές από όλες τις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την προσεχή Τετάρτη, 9 του μηνός.
Την επομένη, 10 Μαρτίου, θα δοθεί συνέντευξη Tύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Την άλλη Παρασκευή, 11 Μαρτίου, θα συνεδριάσει και πάλι η Συντονιστική Επιτροπή για να πάρει νέες αποφάσεις. Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και μια εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με τις κινητοποιήσεις που διαρκούν για πάνω από δύο μήνες.
Θα μοιράσουν φυλλάδια στα οποία, μεταξύ άλλων, θα εξηγούν και τις επιπτώσεις που έχει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος, στο επιβατικό κοινό.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες