ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/3/11

Κόντρα κορυφής για την Λιβύη


Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ άσκησε έντονη κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη χρήση όρων". Αφορμή οι δηλώσεις Πούτιν κατά της επέμβασης στην Λιβύη


Κεραυνός στην Ρωσία ήταν η δήλωση του προέδρου Ν. Μεντβέντεφ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο τον όρο σταυροφορία τον οποίον χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

"Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ... Πρέπει να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη" σημείωσε ο Ν. Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.
Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία υπάρχει τόσο σαφής απόσταση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και μάλιστα ουδέποτε έχει εκφραστεί έτσι κατά το παρελθόν ο Ν. Μεντβέντεφ.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σπεύσει να ασκήσει δριμεία κριτική στο ψήφισμα 1973 του ΣΑ, που επέτρεψε την επέμβαση στη Λιβύη.
"Το ψήφισμα του ΣΑ είναι ελλιπές και ελαττωματικό, καταστρέφει τα πάντα και θυμίζει μεσαιωνική έκκληση σε σταυροφορία, ουσιαστικά επιτρέπει την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα", είχε δηλώσει μιλώντας σε εργάτες εργοστασίου στη ρωσική Δημοκρατία της Ουντμούρτιας στα Ουράλια.
Μάλιστα υπενθύμισε, ότι η Ρωσία δεν υποστήριξε το ψήφισμα αυτό γιατί είχε πολλές ενστάσεις και πρόσθεσε ότι φυσικά δεν ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά κριτήρια το καθεστώς Καντάφι, όμως αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε άλλες χώρες να επεμβαίνουν σε εσωτερικές συγκρούσεις. 
Η κόντρα κορυφής πάντως φαίνεται να έχει παρελθόν, καθώς ρεπορτάζ της εφημερίδας Κομερσάντ τη Δευτέρα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ήταν σχεδόν έτοιμος να υιοθετήσει το δυτικό ψήφισμα για επέμβαση στη Λιβύη, όμως ήταν κατηγορηματικά αντίθετο το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο εξέταζε το ενδεχόμενο να ασκηθεί βέτο, γεγονός, που οδήγησε στη "μέση λύση" της αποχής από την ψηφοφορία.
Τη συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.
news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες