ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/3/11

Θα γίνουμε όλοι (άφραγκοι) Γερμανοί

Θα γίνουμε όλοι Γερμανοί, όχι στην ποιότητα ζωής, ούτε στο ύψος των μισθών αλλά σίγουρα σε όλα τα αρνητικά που έχουν. Διότι εκεί π.χ. δεν έχουν 14 μισθούς αλλά οι αμοιβές τους είναι πολύ υψηλές για να κλαίγονται που δεν παίρνουν δώρα, είναι σα να τα παίρνουν. Απαίτησαν λοιπόν κι από την Ελλάδα να μην παίρνουν δώρα, παρ’ ότι οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί και οι τιμές στα ύψη.
Όπως μετέδωσε το Mega, ότι έμεινε από τα δώρα θα ενσωματωθεί στο μισθό που θα παίρνουμε για 12 μήνες.
Οι απόφοιτοι των δημόσιων σχολών διοίκησης και αυτοδιοίκησης έκαναν πρόταση που προβλέπει εισαγωγικό μισθό 970 ευρώ μικτά για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 3.055 ευρώ μικτά καταληκτικό μισθό για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθούν τα ψαλιδισμένα ήδη δώρα που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα πλέον οι μισθοί να είναι 12.
Εκτός από τους μισθούς η ρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση από 18 σε 10 των μισθολογικών κλιμακίων και κατάργηση του χρόνου ωρίμανσης των δύο χρόνων που ισχύει σήμερα για την μετάταξη από το ένα κλιμάκιο στο άλλο και είναι κοινός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Αντί αυτού ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι ταχύτερος για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συνέπεια να προάγονται ευκολότερα, ενώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο από 4 χρόνια και πάνω.
Όσον αφορά στα επιδόματα ζητούν να καταργηθούν όλα με εξαίρεση το επίδομα θέσης για τους προϊσταμένους γραφείων και τμημάτων και το επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο θα περιλαμβάνει το ανθυγιεινό, το οικογενειακό των δυσμενών συνθηκών και των παραμεθορίων περιοχών χωρίς όμως όλα αυτά να ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα.
Με το νέο μισθολόγιο που έρχεται τους επόμενους μήνες θα κλάψουν μανούλες και κανείς δεν έχει καταλάβει τι τον περιμένει. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ψήφισαν με οριακή πλειοψηφία 14 υπέρ 13 κατά να αποδεχθούν τη συλλογική σύμβαση που τους πρότεινε ο Δ. Ρέππας. Αν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που την ψήφισαν λένε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις, εντούτοις στην πραγματικότητα οι μισθοί θα μειωθούν 10%-20% ανάλογα με την αμοιβή του καθενός.
Είναι ουσιαστικά η πρώτη τόσο μεγάλη αποδοχή μείωσης υπό την απειλή του λουκέτου στον ΟΣΕ. Είναι και ο προάγγελος για ότι θα συμβεί σύντομα παντού.
Και στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν. Πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα ότι ο κ. Μπόμπολας ανακοίνωσε κατάργηση της προσαύξησης της εργασίας την Κυριακή με τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκείνη την ημέρα να παίρνουν ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες