ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/3/11

Ανοικτή, σφοδρή διαφωνία του προέδρου Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Πούτιν για την επέμβαση στη Λιβύη

  Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκρινε σήμερα ότι ήταν απαράδεκτος ο όρος "σταυροφορία" που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν για να χαρακτηρίσει την δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, ασκώντας μια πρωτοφανή κριτική κατά του πρωθυπουργού του.

    Είναι η πρώτη φορά οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Πούτιν φαίνεται ότι διαφωνούν ανοικτά τόσο πολύ, λίγο χρονικό διάστημα πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.
    "Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα μπορεί να τελειώσουν με χειρότερο τρόπο από την
παρούσα κατάσταση. Αυτό πρέπει να το έχει καλά υπόψη του ο καθένας " δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.
    "Πρέπει να επιδείχνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη" πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
    "Θεωρώ ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την εξήγηση που δίνει ο καθένας μας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη αλλά όχι πλήρως. Γι αυτό το λόγο και δεν ασκήσαμε το δικαίωμα του βέτο που διαθέτουμε" κατέληξε ο κ. Μεντβέντεφ.
    Ο κ. Πούτιν κατέκρινε την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξουσιοδότησε στην προσφυγή στη βία για την προστασία των λίβυων πολιτών χαρακτηρίζοντάς την ως "έκκληση για σταυροφορία".
ellada-russia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες