ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/11/10

Ενας στους 5 με εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ

Επιστροφή του κατώτερου μισθού σε επίπεδα του 1984 και "συρρίκνωση" της μεσαίας τάξης -καθώς θα υπάρχει πτώση του βιοτικού επιπέδου- προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σημειώνεται πως η χώρα μας έχει διπλάσιο ποσοστό φτωχών εργαζομένων -συγκεκριμένα 14%- σε σχέση με τον κοινοτικό μέσο όρο.

 
Μιλώντας χθες σε ημερίδα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η φτώχεια απειλεί την Ευρώπη και τη χώρα μας. Τουλάχιστον ένας στους πέντε συμπατριώτες μας ζουν με εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τα 6.000 ευρώ. Η φτώχεια χτυπά κυρίως τα δύο άκρα του πληθυσμού μας, τους νέους και τους ηλικιωμένους".
Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, "το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για νέα
άτομα μέχρι 17 ετών αγγίζει το 23%. Από την άλλη, ο κίνδυνος φτώχειας των ηλικιωμένων αγγίζει το 22%, μολονότι υπήρξε εμφανής βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Τα άτομα με πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο παρουσιάζουν κίνδυνο φτώχειας 42%".
Η Λ. Κατσέλη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως η δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας που θα χορηγεί μικροπιστώσεις και δάνεια για την υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων.
Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι μειώσεις μισθών, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων θα δημιουργήσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες